Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

87663 resultaten


ID: 81179 | Bouwkundig element

Dorpswoningen

Stationsstraat 29-33 (Zwevegem)
Samenstel van een dubbelhuis met poorttravee en twee enkelhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van rode baksteen met gele sierbaksteen en poort onder ijzeren I-balk met daarboven laaddeur.


ID: 81180 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Stationsstraat 42 (Zwevegem)
Vrijstaand burgerhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis met gecementeerde lijstgevel, horizontaal belijnd door schijnvoegen, fries, muurband en doorlopende onderdorpels op de tweede bouwlaag Bovenvensters getypeerd door omlijsting en sluitsteen.


ID: 81195 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Stationsstraat 47 (Zwevegem)
Burgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuis met lijstgevel van rode baksteen met fries en druiplijstjes, bovenvensters met borstwering.


ID: 81181 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Stationsstraat 77 (Zwevegem)
Dubbelhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Eenvoudige lijstgevel van rode baksteen met licht getoogde muuropeningen onder strekken van zwarte baksteen en bewaarde benedenvensters met luikjes.


ID: 81196 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Stationsstraat 86 (Zwevegem)
Burgerwoning uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Onderkelderd dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen met rijkelijk gebruik van arduin en getypeerd door licht vooruitspringende rechtertraveeën. Vernieuwd schrijnwerk.


ID: 81031 | Bouwkundig element

Wegkapel

Stedestraat (Zwevegem)
Wegkapel opgetrokken tussen 1814-1830 in baksteen met pannen zadeldak. Beschilderd interieur met 18de-eeuws houten gepolychromeerd beeld van Christus aan het kruis.


ID: 81032 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jozef Werkman

Stedestraat (Zwevegem)
Moderne zaalkerk opgetrokken in 1965 naar ontwerp van architect Frits Matton op rechthoekige plattegrond, in rode baksteen onder kunstleien zadeldak. Open narthex met bakstenen pijlers. Centraal rechthoekig portaal. Noord- en oostgevel geritmeerd door hoog geplaatste rechthoekige vensteropeningen met gekleurd glas in lood. Langgestrekte westgevel opengewerkt door grote vensterpartijen met verticaliserende verdeling. Reliëf in terracotta. Sober kerkinterieur met rode bakstenen wanden, vlakke houten overwelving en stenen vloer. Vrijstaande betonnen klokkentoren van 1966.


ID: 81033 | Bouwkundig element

Watermolen Slypemolen

Stedestraat (Zwevegem)
De Slypemolen is een aan de Slypebeek gelegen, historische watermolen, voor het eerst vermeld in 1628. De korenwatermolen bleef in gebruik tot circa 1918. In 1928 werd de molen uitgebroken. In 1964 verdween het woonhuis. Van de historische site blijft de ruïne van het voormalig werkhuis over en de afdamming in de beek. De resten van de gevel aan het water zijn onderaan versterkt in natuursteen.


ID: 81034 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Stedestraat 73 (Zwevegem)
19de-eeuwse arbeiderswoning van twee traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak met bakstenen lijstgevel.


ID: 81035 | Bouwkundig element

Arbeiderswoningen

Stedestraat 77-79 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing van twee arbeiderswoningen uit de 19de eeuw met bepleisterde en beschilderde verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak.