Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

87663 resultaten


ID: 81712 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit de jaren 1930

Westdorp 56 (Anzegem)
Enkelhuis uit de jaren 1930 aanknopende bij de regionale art deco, zie kleurrijk gevelparement door combinatie van rode en gele baksteen en granito. Smalle deurtravee en brede venstertravee, gemarkeerd door erker.


ID: 81800 | Bouwkundig element

Directeurswoning fabriek Flandria

Westdorp 59 (Anzegem)
Directeurswoning van 'Flandria' fabriek van wasmachines en drogers. De fabriek wordt in 1920 opgericht door Camiel Vanmaercke. Het bedrijf wordt stopgezet in 1982. Huidige pand van circa 1940 gesigneerd: "L. VANMAERCKE ARCH KORTRIJK". Langgestrekte gevel van gele baksteen, getypeerd door de rechthoekige erker met aansluitend balkon.


ID: 81705 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Westdorp 6 (Anzegem)
Hoger gelegen 19de-eeuwse burgerwoning aan de straat afgezet door muurtje en ijzeren hek. Rode baksteenbouw onder pannen schilddak.


ID: 81713 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

Westdorp 71 (Anzegem)
Eenheidsbebouwing van huizen uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 81714 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Westdorp 77 (Anzegem)
Klein arbeidershuisje uit eind 19de eeuw-begin 20ste eeuw. Met schijnvoegen gecementeerd verankerd bakstenen parement; imitatie-breukstenen plint. Getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.


ID: 81509 | Bouwkundig element

Wegkapel

Wortegemsesteenweg (Anzegem)
Wegkapel gelegen op de hoek gevormd door de Wortegemsesteenweg en een doodlopende vertakking van de straat, loodrecht op de hoofdstraat aangesloten. Bedehuis op rechthoekige plattegrond met driezijdige apsis. Puntgevel van rode baksteen verfraaid door het gebruik van arduin, zie aanzet- en dekstenen.


ID: 81508 | Bouwkundig element

Burgerhuizen

Wortegemsesteenweg 10-12 (Anzegem)
Dieper in gelegen burgerwoningen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuizen met gecementeerde lijstgevel, nummer 10 met poorttravee. Licht getoogde muuropeningen met decoratief uitgewerkte vensterbekroning en borstwering, deels bewaard schrijnwerk. Nummer 10 met aangepaste muuropeningen.


ID: 81510 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Wortegemsesteenweg 48 (Anzegem)
Historische hoeve, in kern opklimmend tot in de 18de eeuw en met nagenoeg behouden configuratie voorgesteld op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1845). Thans aangepast geheel bestaande uit al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, opgesteld rond een deels verhard erf.


ID: 81506 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Wortegemsesteenweg 7, 7A (Anzegem)
Opvallende burgerwoning uit het interbellum met voortuintje, aan de straat afgezet door laag muurtje van gele en bruine baksteen. Enkelhuis met invloeden van de nieuwe zakelijkheid getypeerd door het gebruik van gele baksteen, verticale muurdammen, erker en in- en uitspringende muurvlakken. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.


ID: 81507 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Wortegemsesteenweg 8 (Anzegem)
Half vrijstaande burgerwoning uit het begin van de 20ste eeuw. Dubbelhuis met bakstenen lijstgevel verfraaid door sierankers. Panelenfries en verdiepte borstwering. Bewaard schrijnwerk, vernieuwde deur.