Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

526 resultaten


ID: 300853 | Bouwkundig element

Eclectische meergezinswoning

Dolfijnstraat 96 (Antwerpen)
Meergezinswoning met kleurrijke lijstgevel in sobere eclectische stijl, ontworpen in 1910 door bouwmeester Charles Wuyts voor Maatschappij De Mol, Peeters en Co, gevestigd in de Boomgaardstraat 80 in Berchem.


ID: 301125 | Bouwkundig element

Beeld Meisje op bloesemtak

Door Verstraeteplaats (Antwerpen)
Centraal op de Door Verstraeteplaats staat een bronzen beeldje op betonnen sokkel, "Meisje op bloesemtak", een creatie van de Zweedse kunstenaar Axel Wallenberg uit 1951.


ID: 7108 | Bouwkundig element

Hoekensemble

Door Verstraeteplaats 1, Kreeftstraat 32, Lange Altaarstraat 2 (Antwerpen)
Op elk van de zes hoekpercelen rond het Door Verstraeteplaats bevond zich eind 19de eeuw een fraai hoekpand met verzorgde gevel, gebouwd in ensemble met de aansluitende rijhuizen in de zijstraten.


ID: 6741 | Bouwkundig element

Rijksarchief

Door Verstraeteplaats 5 (Antwerpen)
L-vormige vleugel met lange zijde aan Schorpioenstraat en korte aan Bosduifstraat, in eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-kenmerken naar ontwerp van E. Geefs, van 1905-06 en aansluitende vleugel zijde Bosduifstraat in voortgezette stijl, van 1942.


ID: 6742 | Bouwkundig element

Eclectisch hoekensemble

Door Verstraeteplaats 6, Lange Altaarstraat 1-3, Schorpioenstraat 2-4 (Antwerpen)
Op het hoekperceel op de Door Verstraeteplaats, gevormd door de Schorpioenstraat en de Lange Altaarstraat, liet de Naamlooze Maatschappij voor het Bouwen van Burgershuizen in 1892 een eclectisch ensemble ontwerpen door Jules Hofman.


ID: 6743 | Bouwkundig element

Watertorens station Antwerpen-Oost

Draakplaats (Antwerpen)
Twee identieke watertorens van 1898 gelegen bij het station Antwerpen-Oost en deel uitmakend enerzijds van de Antwerpse ringspoorweg, anderzijds van een autonoom en gesloten watervoorzieningssysteem van de spoorwegmaatschappij, waartoe ook de watertorens van het station Schijnpoort behoren (zie Halenstraat).


ID: 6744 | Bouwkundig element

Koffie- en burgerhuis

Draakplaats 1, Draakstraat 40 (Antwerpen)
Markant hoekpand op de Draakplaats met bijhorend burgerhuis, gebouwd op het smalle perceel tussen de Grotehond- en de Draakstraat. Het werd rond 1893 gebouwd als koffiehuis met bijhorend burgerhuis voor J. Janssens, die in de Mercatorstraat 2 woonde in Antwerpen.


ID: 6745 | Bouwkundig element

Hoekpand met Draakplaats

Draakplaats 2, Draakstraat 39 (Antwerpen)
De hoekwoning met de Draakplaats werd in 1890 ontworpen door aannemer Louis Peeters-Gowie. Gowie woonde aan de rand van de wijk Zurenborg en was er zeer actief met de realisatie van neoclassicistische panden, vaak met zeer eenvoudige gevels.


ID: 6746 | Bouwkundig element

Tramloods en dienstwoning

Draakplaats 6 (Antwerpen)
De tramloods van de Antwerpse Maatschappij der Tramways-Omnibussen werd ontworpen in 1890 door architect Aloïs Scheepers. Behalve de grote opslagplaats bevatte het gebouw oorspronkelijk ook een personeelswoning en stallingen.


ID: 215865 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Draakstraat 14 (Antwerpen)
C. Van Wijngaarden-Brouwers uit Brasschaat liet in 1895 een ontwerp tekenen voor een woning in de Draakstraat door aannemer Louis Peeters-Gowie.