Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2066 resultaten


ID: 42617 | Bouwkundig element

't Hof ten Steen

Helen-Bosstraat 30 (Linter)
Het Hof ten Steen omvat de restanten van een 16de-eeuwse heerlijkheid, van de omgrachte waterburcht bleven het algemeen silhouet, de kwadraatstructuur en de noordoostelijke hoektoren bewaard.


ID: 42603 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Mauritius

Langstraat (Linter)
Neoclassicistische basilicale constructie, gerestaureerd in 1959 door J. Stas.


ID: 42625 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Kwinten en kerkhof met familienecropool

Sint-Kwintensstraat (Linter)
Neoromaanse kerk gebouwd in 1864 naar ontwerp van architect Alexander Van Arenbergh, op het deels ommuurd kerkhof bevindt zich de necropool van de familie t’Serclaes.


ID: 42613 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Site Waterhof met perenboomgaard

Waterhofstraat (Linter)
Restant van een voormalig omwalde herenhoeve waarvan enkel de stalvleugel in typische Maasstijl overblijft, door middel van jaarankers AO 166? gedateerd, een oude productieboomgaard trekt de aandacht door zijn omvang.


ID: 301847 | Bouwkundig element

Stadskern Lo

Breydelstraat, Gravestraat, Hogebrugstraat, Markt, Noordstraat, Ooststraat, Oude-eiermarkt, Rozestraat, Weststraat, Willem Van Loolaan, Zuidstraat (Lo-Reninge)
De historische stadskern van Lo te Lo-Reninge, is beschermd als stadsgezicht.


ID: 301858 | Bouwkundig element

Dorpskom Reninge

Dorpplaats, Ieperstraat, Lostraat, Peperstraat, Sint-Maarten, Zwartestraat (Lo-Reninge)
De dorpskom van Reninge wordt sterk bepaald door de oorlogsschade van de Eerste Wereldoorlog en de daaropvolgende wederopbouw. Na de Eerste Wereldoorlog worden zowel de kerk, de pastorie als het gemeentehuis heropgebouwd naar ontwerp van de Oostendse architecten Charles Pil en Henri Carbon.


ID: 70129 | Landschappelijk element

Caesarsboom, eeuwenoude taxus

Weststraat (Lo-Reninge)
Aan de voet van de Westpoort te Lo, op de overgang tussen de Weststraat en de Hogebrugstraat, staat een eeuwenoude taxus (Taxus baccata), de zogenaamde Caesarsboom. De taxus is een historische boom die samen met de Westpoort de overgang tussen de omwalde (en vroeger ommuurde) vestingstad en het buitengebied markeert.


ID: 131436 | Landschappelijk element

Opgaande plataan als vrijheidsboom

Beervelde-Dorp (Lochristi)
Op een kleine middenberm van de weg Beervelde-Dorp te Beervelde, ten noorden van de parochiekerk Sint-Daniël, bevindt zich een opgaande plataan die hier werd aangeplant als vrijheidsboom.


ID: 34187 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Pieter met kerkhof

Zaffelare-Dorp 8 (Lochristi)
De parochiekerk is gelegen aan de noordkant van Zaffelare-Dorp binnen een ommuurd kerkhof met enkele opgaande lindes, dat uitgewerkt is met hekpijlers en ijzeren hekken. Het betreft een basilicale kerk met driebeukig schip van zes traveeën met een iets vooruitspringende vierkante toren en met uitgebouwde sacristie tegen de noordelijke zijbeuk.


ID: 135196 | Landschappelijk geheel

Daknamse Meersen

Daknam, Lokeren (Lokeren)
De Daknamse Meersen behoren tot de Durmevallei en worden gekenmerkt door het voorkomen van een kleinschalig landschap: kleine percelen hooiland en grasland worden begrensd door grachten met open water of begroeid met verlandingsvegetaties, al dan niet omzoomd door knotwilgen en elzenstruiken. De kleinschalige dorpskern van Daknam ligt in het noorden van het gebied.