2014 resultaten


ID: 300294 | Landschappelijk element

Perceelsrandbegroeiing Achtermaal - Maleveld

Maleveld zonder nummer (Aalst)
De perceelsrandbegroeiing bevindt zich in het meest noordelijke deel van Nieuwerkerken begrensd door de straten Maleveld en Achtermaal en ligt in een agrarische omgeving langsheen een aarden wegje.


ID: 159 | Bouwkundig element

Windmolen Mosseveldemolen

Merestraat 131 (Aalst)
De Mosseveldemolen is een achtkantige stellingmolen gebouwd in 1758.


ID: 192 | Bouwkundig element

Classicistisch herenhuis

Molenstraat 45 (Aalst)
Het classicistisch herenhuis bestaat in kern uit twee of drie 17de-eeuwse panden, die op het einde van de 18de eeuw werden samengevoegd, en gelegen zijn rond een binnentuin met aangrenzende bijgebouwen uit de 19de eeuw.


ID: 450 | Bouwkundig element

Hoeve Hof te Mutsereel

Mutsereelstraat 39 (Aalst)
Het Hof te Mutsereel heeft een middeleeuwse oorsprong (11de eeuw) maar bestaat enkel nog uit een - in kern 17de-eeuws - woonhuis en een 19de-eeuws bijgebouw met koetshuis gelegen op een beperkt perceel bereikbaar via een smalle toegangsweg.


ID: 300499 | Landschappelijk element

Beuk bij Onze-Lieve-Vrouwhospitaal

Onderwijsstraat zonder nummer, Oude Vismarkt zonder nummer (Aalst)
De opgaande beuk bevindt zich op een klein grasperk op de gekasseide binnenplaats van het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal te Aalst en draagt bij tot de sfeer van het bouwkundig geheel.


ID: 174 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Onze Lieve Vrouwplein zonder nummer (Aalst)
De Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk is een neogotische basilicale kerk met voorplein, opgetrokken in 1902 naar ontwerp van architect Jules Goethals.


ID: 454 | Bouwkundig element

Gemeentehuis Moorsel

Pachting 4 (Aalst)
Het gemeentehuis van Moorsel werd in 1868 opgericht naar ontwerp van Edmond de Perre-Montigny.


ID: 213 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Stadspark Groot Park

Parklaan zonder nummer (Aalst)
Het zogenaamd Groot Park of Park schepen de Wolf bevindt zich ten zuidoosten van het stadscentrum van Aalst in het Osbroek. Het Stadspark werd opgekocht in 1910-1911 en werd in 1915-1916 aangelegd door Louis-Julien Breydel. Het park is voornamelijk bekend omwille van de grote diversiteit aan bomen.


ID: 217 | Bouwkundig element

Huis Het Half Maantje

Pontstraat 10 (Aalst)
Het hoekhuis Het Half Maantje bleek na het decaperen van de gevelbezetting te behoren tot één van de zeldzaam geworden voorbeelden van met baksteen ingevulde vakwerkbouw.


ID: 216 | Bouwkundig element

Sint-Jozefscollege

Pontstraat 7, 13-15 (Aalst)
Het Sint-Jozefscollege werd in 1619 gesticht en bestaat uit 17de-eeuwse college- en klasgebouwen, een 18de-eeuwse kerk en internaatsvleugel, een 19de-eeuwse refter met muurschilderingen uit begin 20ste eeuw en enkele uitbreidingen en verbouwingen waaronder een modernistische vleugel uit 1937.