896 resultaten
ID: 201021 | Bouwkundig element
Eikelstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten zuidwesten van Nieuwkerke, ontworpen door G.H. Goldsmith. Het is een kleine, omhaagde begraafplaats met bakstenen toegangspartij, met het 'Cross of Sacrifice' in de noordwestelijke hoek.
ID: 201016 | Bouwkundig element
Godtschalckstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw.
ID: 201009 | Bouwkundig element
Gremmerslinde (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, aan de voet van de Kemmelberg, ontworpen door Ch. Holden en W.C. Von Berg. De ommuurde begraafplaats met witte grafstenen en 'Cross of Sacrifice' kan via een smeedijzeren hek, een geplaveid platform en terrassen betreden worden.
ID: 201039 | Bouwkundig element
Hollebekestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats op het gehucht Strooien Haan, ten noordoosten van de dorpskom van Wijtschate, met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De aanleg van de begraafplaats is van de hand van W.H. Cowlishaw. De rechthoekige begraafplaats met een bruine natuurstenen omheiningsmuur, een witte 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen wordt getooid met opgaande bomen.
ID: 201032 | Bouwkundig element
Houthemstraat (Heuvelland)
Op de glooiing gelegen calvarie. Hoefijzervormige parterre afgezet met populieren. Centraal calvarie bestaande uit ijzerzandstenen rotsblokken, waarboven een Christus aan het kruis (beton + gietijzer).
ID: 201000 | Bouwkundig element
Kauwakkerstraat (Heuvelland)
Calvarie gelegen aan de tweesprong bij de Zwartemolenstraat. Gekasseid voorerfje afgezet met laag ijzeren hek, ten zuiden ervan plantsoen met verschillende struiken en enkele bomen. Te midden calvarie op sokkel van rotsblokken. IJzeren kruis met dito Christus.
ID: 201456 | Bouwkundig element
Kemmelbergweg (Heuvelland)
Eén van de 22 demarcatiepalen, die in de eerste helft van de jaren 1920 zijn geplaatst door de Touring Club de Belgique, ter markering van symbolische plaatsen langs de voormalige frontlijn uit de Eerste Wereldoorlog. Deze demarcatiepalen, naar een ontwerp van de Franse beeldhouwer Paul Moreau-Vauthier, werden in drie varianten uitgewerkt: een Belgisch, Frans en Brits model. Demarcatiepaal nummer 8 betreft een Frans model en wil de plaats markeren tot waar de Duitsers tijdens hun Lente-Offensief (voorjaar 1918) gevorderd waren.
ID: 308369 | Bouwkundig element
Kemmelbergweg (Heuvelland)
Gedenkzuil op de top van de Kemmelberg, naar ontwerp van architect Cordonnier uit Rijsel, ter herinnering aan de vele Fransen die hier in het voorjaar van 1918 vochten. Het gedenkteken werd onthuld in 1932.
ID: 32616 | Bouwkundig element
Kemmelbergweg 32A (Heuvelland)
De ossuaire, in feite betreft het vier massagraven, is gelegen tegen de westelijke flank van de Kemmelberg. Deze ligging houdt verband met de Slag om de Kemmelberg tijdens het voorjaar van 1918. Begraafplaats in een driehoekig park met een geometrische aanleg, omheind met een bakstenen muur, en met centraal een obelisk in witte natuursteen.
ID: 201008 | Bouwkundig element
Kemmelstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordoosten van Kemmel, ontworpen door E. Lutyens (hoofdarchitect) en G.H. Goldsmith (uitvoerend architect). De begraafplaats wordt deels omgeven door een bakstenen muur, deels door een haag. Behalve de rijen witte grafstenen wordt de begraafplaats gekenmerkt door een ‘Stone of Remembrance’, een ‘Cross of Sacrifice’ en een bakstenen schuilgebouw in classicistische stijl.