Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

896 resultaten


ID: 30612 | Bouwkundig element

Geallieerde observatiepost met oorlogsbuit Kleine Berta

Diksmuidseweg 389 (Ieper)
Geallieerde observatiepost met een Duitse mortier die in 1922 bovenop de bunker als oorlogsbuit is geplaatst. In 1967 werd aan straatzijde een gedenkplaat onthuld.


ID: 201119 | Bouwkundig element

Canada Farm Cemetery

Elzendammestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en A.J.S. Hutton. Het betreft een ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance' en witte grafstenen, vrij onregelmatig geschikt over vier perken. Behalve bloemperken en struiken wordt de begraafplaats getooid met opgaande bomen.


ID: 201136 | Bouwkundig element

Brandhoek Military Cemetery

Grote Branderstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, aangelegd vanaf mei 1915, na de oorlog ingericht naar ontwerp van R. Blomfield en N.A. Rew. De begraafplaats is rechthoekig, op één afgesneden hoek na en wordt omgeven door een haag en laag muurtje. Toegangsgebouw uit witte natuursteen met smeedijzeren hek, een 'Cross of Sacrifice' en graven verspreid over twee perken. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201126 | Bouwkundig element

Minty Farm Cemetery

Hemelrijkstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd vanaf oktober 1917.


ID: 201098 | Bouwkundig element

Divisional Collecting Post Cemetery and Extension

Hogeziekenweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd door R. Blomfield en W.H. Cowlishaw. Het betreft een rechthoekige, deels ommuurde, deels omhaagde begraafplaats met smeedijzeren toegangspoortjes, een 'Cross of Sacrifice' en 'Stone of Remembrance', tegelpaden, schuilgebouwen en twee perken met grafstenen.


ID: 201099 | Bouwkundig element

La Belle Alliance Cemetery

Hogeziekenweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd door J.R. Truelove. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met een 'Cross of Sacrifice' en onregelmatig verspreide witte grafstenen, die bereikt kan worden via een smeedijzeren toegangshekken tussen pijlers uit witte natuursteen.


ID: 201125 | Bouwkundig element

Buffs Road Cemetery

Hogeziekenweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van A.J.S. Hutton. Het betreft een rechthoekige, ommuurde begraafplaats met vooraan het 'Cross of Sacrifice' en vrij onregelmatig verspreide witte grafstenen.


ID: 201122 | Bouwkundig element

Hospital Farm Cemetery

Hospitaalstraat (Ieper)
Hospital Farm Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van N.A. Rew. Het betreft een kleine begraafplaats, deels omgeven door een bakstenen muur, deels door een haag en gracht. Via een brugje kan het toegangshekken bereikt worden. Het 'Cross of Sacrifice' staat centraal achteraan de begraafplaats. De witte grafstenen zijn vrij onregelmatig geschikt over één perk.


ID: 201139 | Bouwkundig element

Vlamertinghe Military Cemetery

Hospitaalstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en A.J.S. Hutton. Het betreft een vrij grote begraafplaats, aan voorzijde afgebakend met een natuurstenen muur en fijn uitgewerkte smeedijzeren toegangspoortjes ter hoogte van het 'Cross of Sacrifice' en twee gebouwen met sterk geometrische opbouw. Aan de andere zijden is de begraafplaats met een haag afgebakend. De grafzerken zijn voor een belangrijk deel uit het grijzere Hopton Wood vervaardigd. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201084 | Bouwkundig element

Munster War Memorial

Janseniusstraat (Ieper)
Gedenkteken met Keltisch kruis ter herinnering aan de Ieren uit de provincie Munster die omkwamen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het gedenkteken naar ontwerp van J.A. O'Connell, werd onthuld op 7 juli 1924.