Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

896 resultaten


ID: 201107 | Bouwkundig element

Solferino Farm Cemetery

Kapellestraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en J.R. Truelove. De begraafplaats wordt ommuurd en achteraan afgebakend met een haag. Toegangspartij uit witte natuursteen met een smeedijzeren hekken en centraal vooraan het 'Cross of Sacrifice'. De witte grafstenen liggen verspreid over twee perken.


ID: 201150 | Bouwkundig element

Elzenwalle Brasserie Cemetery

Kemmelseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van G.H. Goldsmith. Deze deels ommuurde begraafplaats met centraal vooraan het 'Cross of Sacrifice' en rondom rond opgaande bomen bevat acht perken met eerder onregelmatig verspreide graven.


ID: 201113 | Bouwkundig element

Dickebusch New Military Cemetery

Kerkstraat (Ieper)
Dickebusch New Military Cemetery is één van de drie Britse militaire begraafplaatsen, die tijdens de Eerste Wereldoorlog werden aangelegd in de dorpskom van Dikkebus. De begraafplaats, die een geheel vormt met Dickebusch New Military Cemetery Extension, werd na de oorlog vormgegeven door E. Lutyens en W.C. Von Berg. Aan straatzijde wordt ze afgesloten met een muur en smeedijzeren hek, aan de andere zijden is er een afsluitingshaag. De begraafplaats bevat een 'Stone of Remembrance', de witte grafstenen behoren tot één perk. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 308327 | Bouwkundig element

Dickebusch New Military Cemetery Extension

Kerkstraat (Ieper)
Dickebusch New Military Cemetery Extension is een Britse militaire begraafplaats, die tijdens de Eerste Wereldoorlog werd gestart en na de oorlog werd vormgegeven door E. Lutyens en W.C. Von Berg. De driehoekige begraafplaats, aan straatzijde met een muur en smeedijzeren hek afgesloten, aan de andere zijden omhaagd, vormt een geheel met Dickebusch New Military Cemetery. De Extension bevat een 'Cross of Sacrifice', vier perken met witte grafstenen, bloemperken en opgaande bomen.


ID: 201094 | Bouwkundig element

Colne Valley Cemetery

Kleine Poezelstraat (Ieper)
Kleine Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door W.C. Von Berg. De begraafplaats is ommuurd en bevat een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en vier onregelmatig aangelegde rijen met witte grafstenen.


ID: 201095 | Bouwkundig element

Dragoon Camp Cemetery

Kleine Poezelstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door A.J.S. Hutton. Het betreft een kleine ommuurde begraafplaats met 'Cross of Sacrifice' en twee onregelmatige rijen met witte grafstenen.


ID: 201166 | Bouwkundig element

Railway Dugouts Burial Ground (Transport Farm)

Komenseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en J.R. Truelove. Het betreft een grote, grotendeels ommuurde begraafplaats met onregelmatig grondplan, in meerdere niveaus aangelegd, met twee toegangsgebouwen, een 'Stone of Remembrance' op een cirkelvormig terras, 'special memorials' die in cirkels staan, een 'Cross of Sacrifice' en grotendeels vrij onregelmatig geschikte rijen met witte grafstenen. De begraafplaats wordt rijkelijk getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201167 | Bouwkundig element

Blauwepoort Farm Cemetery

Komenseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. De begraafplaats is ommuurd, met een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' centraal vooraan op de begraafplaats, een schuil- en dienstgebouw in de oostelijke hoek en witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken en struiken.


ID: 201168 | Bouwkundig element

Larch Wood (Railway Cutting) Cemetery

Komenseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door E. Lutyens en W.H. Cowlishaw. Het betreft een langwerpige, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren toegangshek, een 'Stone of Remembrance' geflankeerd door bakstenen paviljoentjes en een 'Cross of Sacrifice'. De rijen met witte grafstenen zijn eerder onregelmatig aangelegd. De begraafplaats wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201176 | Bouwkundig element

Demarcatiepaal nummer 18

Komenseweg (Ieper)
Eén van de 22 demarcatiepalen, die in de eerste helft van de jaren 1920 zijn geplaatst door de Touring Club de Belgique, ter markering van symbolische plaatsen langs de voormalige frontlijn uit de Eerste Wereldoorlog. Deze demarcatiepalen, naar een ontwerp van de Franse beeldhouwer Paul Moreau-Vauthier, werden in drie varianten uitgewerkt: een Belgisch, Frans en Brits model. Demarcatiepaal nummer 18 is een Brits model, dat de plaats wil markeren tot waar de Duitsers na het Lente-offensief (voorjaar 1918) gevorderd waren.