Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

896 resultaten


ID: 201096 | Bouwkundig element

Welsh Cemetery (Caesar's Nose)

Moortelweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van A.J.S. Hutton. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met 'Cross of Sacrifice' en enkele rijen witte grafstenen.


ID: 201097 | Bouwkundig element

No Man's Cot Cemetery

Moortelweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met smeedijzeren hek, 'Cross of Sacrifice' en enkele rijen witte grafstenen.


ID: 201124 | Bouwkundig element

Track X Cemetery

Moortelweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door W.C. Von Berg. In de witte voormuur met traliewerk zit een smeedijzeren toegangshek tussen pijlers. De andere zijden zijn omhaagd. Het 'Cross of Sacrifice' staat centraal vooraan en wordt geflankeerd door opgaande bomen.


ID: 201111 | Bouwkundig element

Dickebusch Old Military Cemetery

Neerplaats (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, na de oorlog vormgegeven door J.R. Truelove. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats met een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en onregelmatige rijen met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201073 | Bouwkundig element

Belgian Battery Corner Cemetery

Omloopstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en J.R. Truelove. Het betreft een grotendeels omhaagde begraafplaats, op de bakstenen muur bij de toegang na, aangelegd in twee niveaus met een 'Cross of Sacrifice' op de scheiding van de twee niveaus, een 'Stone of Remembrance vlakbij de toegang. Er is een bakstenen schuilhuisje. De witte graven liggen onregelmatig verspreid over drie perken. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201145 | Bouwkundig element

Divisional Cemetery

Omloopstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van E. Lutyens en W.H. Cowlishaw. De begraafplaats, afgebakend met een muur en haag, bevat een schuilgebouw, 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen, verspreid over één perk. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201154 | Bouwkundig element

Schutsluis op de Vaart Ieper-Komen

Palingbeekstraat (Ieper)
Het zou tot 1859 duren vooraleer de Ieperse volksvertegenwoordiger Alphonse Vandenpeereboom de goedkeuring van een kanaalontwerp Ieper-Leie kon afdwingen, de grote middeleeuwse droom.


ID: 201104 | Bouwkundig element

Demarcatiepaal nummer 22

Pilkemseweg (Ieper)
Eén van de 22 demarcatiepalen, die in de eerste helft van de jaren 1920 zijn geplaatst door de Touring Club de Belgique, ter markering van symbolische plaatsen langs de voormalige frontlijn uit de Eerste Wereldoorlog. Deze demarcatiepalen, naar een ontwerp van de Franse beeldhouwer Paul Moreau-Vauthier, werden in drie varianten uitgewerkt: een Belgisch, Frans en Brits model. Demarcatiepaal nummer 22, een Frans model, herinnert aan de Duitse opmars tijdens de Tweede Slag bij Ieper.


ID: 201130 | Bouwkundig element

La Brique Military Cemetery No 1

Pilkemseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd vanaf mei 1915. De begraafplaats is ingericht door R. Blomfield en G.H. Goldsmith. Het is een kleine begraafplaats, omgeven door een haag, met een tweeledig toegangshek en rijen witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 201131 | Bouwkundig element

La Brique Military Cemetery No 2

Pilkemseweg (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en G.H. Goldsmith. De begraafplaats wordt omheind door een haag, aan straatzijde door een bakstenen muur met smeedijzeren hek. Er is een 'Cross of Sacrifice', een bakstenen schuilgebouw, evenals onregelmatig aangelegde rijen met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.