Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

896 resultaten


ID: 200670 | Bouwkundig element

Gedenkteken voor de 34th Division met Duitse bunker

Beekstraat (Langemark-Poelkapelle)
Gedenkteken ter herinnering aan de artillerie- en genietroepen van de 34ste Britse divisie en de rol die ze hier speelden tijdens de gevechten van oktober-november 1917 (Derde Slag bij Ieper). Achter het gedenkteken staat een Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog.


ID: 200671 | Bouwkundig element

Cement House Cemetery

Boezingestraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en A.J.S. Hutton. De begraafplaats wordt aan straatzijde afgebakend met een muur, aan de andere zijden met een haag. De begraafplaats wordt gekenmerkt door een bakstenen poortgebouw met rondbogige doorgang en smeedijzeren hek, bakstenen schuilgebouwen, een 'Stone of Remembrance' en 'Cross of Sacrifice'. De graven zijn verdeeld over 21 perken. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen en bloemperken bij de graven.


ID: 44070 | Bouwkundig element

Canadees gedenkteken The Brooding Soldier

Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Canadees gedenkteken, van de hand van Frederick C. Clemesha uit Regina, onthuld op 8 juli 1923. Het gedenkteken wil herinneren aan de rol die de Canadese militairen speelden tijdens de gevechten volgend op de Duitse gasaanval van 22 april 1915 (Tweede Slag bij Ieper).


ID: 200674 | Bouwkundig element

Seaforth Cemetery, Cheddar Villa

Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste Wereldoorlog. Het betreft een kleine, ommuurde begraafplaats ontworpen door W.H. Cowlishaw, met smeedijzeren hek, een witte 'Cross of Sacrifice', graf- en herdenkingsstenen. Behalve opgaande bomen wordt het geheel getooid met bloemperken en struiken.


ID: 200677 | Bouwkundig element

Poelcapelle British Cemetery

Brugseweg (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats, aangelegd door Ch. Holden en W.C. Von Berg. Het betreft een rechthoekige, ommuurde begraafplaats, met een bakstenen poortgebouw met smeedijzeren hekken, een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance', bakstenen schuilgebouwen en 61 perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 200676 | Bouwkundig element

Saint Julien Dressing Station Cemetery

Felix Nadarstraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats, vanaf september 1917 aangelegd bij een medische post. De veelhoekige begraafplaats, naar ontwerp van R. Blomfield en W.H. Cowlishaw, is met een rode bakstenen muur omgeven, met een smeedijzeren toegangshekken en een 'Cross of Sacrifice'. De witte grafstenen liggen onregelmatig verspreid. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 200672 | Bouwkundig element

Ruisseau Farm Cemetery

Melkerijstraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. Het betreft een kleine, deels met een muur deels met een haag omheinde begraafplaats, met smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en één perk met witte grafstenen.


ID: 200675 | Bouwkundig element

Bridge House Cemetery

Roeselarestraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten zuiden van Sint-Juliaan. De kleine, ommuurde begraafplaats met 'Cross of Sacifice' en enkele rijen witte grafstenen is ontworpen door A.J.S. Hutton.


ID: 200673 | Bouwkundig element

Dochy Farm New British Cemetery

Zonnebekestraat (Langemark-Poelkapelle)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en W.H. Cowlishaw. De min of meer rechthoekige begraafplaats is ommuurd, met twee toegangshekken vooraan, centraal een 'Stone of Remembrance' geflankeerd door opgaande bomen, een 'Cross of Sacrifice' centraal achteraan, twee schuilgebouwen opzij en twaalf perken met witte grafstenen.


ID: 200877 | Bouwkundig element

Fabriek voor zelfbestatigers La Lédoise

Kerkevijverstraat 13 (Lede)
De eerste constateur, die de registratie van de aankomst van de duif op het hok mogelijk maakte, werd gebrevetteerd en geëxploiteerd door de firma La Lédoise. La Lédoise werd opgericht in 1898. Het atelier van La Lédoise bestaat uit 3 werkplaatsen waarvan er nog twee volledig intact bewaard zijn in de toestand zoals de laatste werknemers het in 1965 verlaten hebben.