896 resultaten
ID: 200957 | Bouwkundig element
Roesbruggestraat (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en W.C. Von Berg. De begraafplaats met onregelmatig grondplan wordt volledig ommuurd en bevat een toegangsgebouw met smeedijzeren hek. Er is een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance', terwijl de witte natuurstenen grafstenen verspreid liggen over 11 perken. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen, een struikenrij en bloemenperken.
ID: 200958 | Bouwkundig element
Vlamertingseweg (Poperinge)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van W.H. Cowlishaw. De begraafplaats, omgeven door een kronkelende beek, kan via een natuurstenen brugje bereikt worden en is in twee niveaus aangelegd. Er is een 'Cross of Sacrifice', terwijl de witte grafstenen eerder onregelmatig zijn aangelegd. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken, waterplanten en opgaande bomen.
ID: 201454 | Bouwkundig element
Watouplein (Poperinge)
Dit gedenkteken dat de militaire en burgerlijke doden van Watou herdenkt, werd onthuld op 11 september 1921. Het gedenkteken werd ontworpen door de Brugse beeldhouwer Gustaaf Pickery.
ID: 200945 | Bouwkundig element
Westvleterseweg (Poperinge)
De toren behoorde tot het Duitse vliegveld 'Der Flugplatz Peselhoek', waaraan de Duitsers begonnen in augustus 1940. Het vliegveld situeerde zich tussen de Poperingevaart en de Westvleterseweg. Langsheen de Westvleterseweg werd de controletoren van het vliegveld gebouwd. Mogelijks was het een schijnvliegveld om de Britten te misleiden.
ID: 200451 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Scheeveld 18 (Puurs-Sint-Amands)
Schans van Puurs, deel van de derde verdedigingsgordel rond Antwerpen, gesitueerd tussen de forten van Liezele en van Bornem, opgetrokken in 1912. Bebost geheel omgeven door gracht met bomenrij op beide oevers.
ID: 201160 | Bouwkundig element
Avergat (Riemst)
Huis met smidse Bogman, deels onder zadeldak; deels onder lessenaarsdak. Gebouwd in mergel.
ID: 200411 | Bouwkundig element
Avergat 10 (Riemst)
Tweelagig enkelhuis, deels onder zadeldak; deels onder lessenaarsdak, gebouwd in mergel. Achter de woning bevindt zich een grotkelder, toegankelijk via de woning.
ID: 200413 | Bouwkundig element
Avergat 12 (Riemst)
Dubbelhuis, opgebouwd als een gecementeerde mergelconstructie. Achter de woning bevindt zich een grotkelder die toegankelijk is vanuit de woning
ID: 200414 | Bouwkundig element
Avergat 20 (Riemst)
Tweelagig enkelhuis, deels onder zadeldak; deels onder lessenaarsdak, gebouwd in mergel. Achter de woning bevindt zich een grotkelder, toegankelijk via de woning.
ID: 200416 | Bouwkundig element
Avergat 34 (Riemst)
Enkelhuis met een aanbouw tegen de zijgevel. De woning is uitgevoerd in witgekalkte mergel.