896 resultaten
ID: 200320 | Bouwkundig element
Watertorenstraat 31 (Tongeren)
De watertoren van Tongeren werd gebouwd in 1903 voor de openbare watervoorziening, de totale hoogte is 23 meter.
ID: 200202 | Bouwkundig element
Pater Damiaanstraat 37 (Tremelo)
Het geboortehuis van Pater Damiaan met bijgebouwen en de parking zijn gelegen in het gehucht Ninde.
ID: 200517 | Bouwkundig element
Zegeplein (Turnhout)
Beeldhouwwerken naar ontwerp van Floris de Cuijper, ingehuldigd op 2 juli 1922 in aanwezigheid van kroonprins Leopold III.
ID: 212489 | Bouwkundig element
Calonnegracht 10 (Veurne)
Noodwoning van het Koning Albertfonds, type Jouret en Speltinckx, opgetrokken uit beton en hout. Op de aankoopakte wordt de barak omschreven als een type 'Jouret et demi', nummer 4888, met loods 6x3m en WC.
ID: 201029 | Bouwkundig element
Grote Markt (Veurne)
De pompzuil, vervaardigd van Ecaussinesteen, staat op een vierzijdige arduinen sokkel. Het geheel bestaat uit een licht conische zuil van de Toscaanse orde, verlevendigd met drie brede gladde ringen en bezet met evenwijdige banden versierd met gestileerde aflopende waterdruppels. Ter hoogte van de onderste gladde band is de neus van de pomp aangebracht. De afzonderlijke emmerhaak is met drie sierlijk gebogen steunen aan de pompzuil bevestigd.
ID: 201052 | Bouwkundig element
Grote Markt 15 (Veurne)
Getrouwe en gedetailleerde imitatie van de regionale renaissance architectuur in Veurne, gedateerd 1906 door middel van sierankers, naar ontwerp van architect A. Dumont (De Panne).
ID: 206858 | Bouwkundig element
Lobbestraat 2 (Veurne)
Bakstenen schoolgebouw, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgericht onder impuls van koningin Elisabeth, ten behoeve van de kinderen die achtergebleven waren in het onbezette België. Gebouw geconcipieerd als geheel van vier aaneensluitende vleugels rondom een rechthoekige binnenplaats, volledig opgetrokken uit gele en oranje baksteen. Twee hoofdgebouwen zijn centraal in de noordelijke en zuidelijke vleugel gesitueerd. De twee hoofdgebouwen worden geflankeerd door lagere aanbouwen, in U-vorm aangelegd ten noordwesten, westen en zuidwesten respectievelijk ten noordoosten, oosten en zuidoosten van de binnenplaats.
ID: 201059 | Bouwkundig element
Palinghoekstraat 8 (Veurne)
De windmolen Decroos, doorgaans het Molentje Decroos genoemd, is een kleine standaardmolen met open voet, die functioneert als korenmolen.
ID: 201022 | Bouwkundig element
Sint-Walburgapark (Veurne)
Het stadsbestuur besliste in 1898 om de ‘Openbare Hof ter Citerneplaats’ om te vormen tot een volwaardig stadspark. Stadsarchitect Jozef Vinck werd belast met het ontwerp van het park alsook een houten muziekkiosk in het ‘Sint-Walburgahof’. In 1899 werd de metalen kiosk ingehuldigd. Op het dak werd een vergulde lier geplaatst. De gietijzeren zuiltjes werden geleverd door de firma A. Fontaine uit Mariamont.
ID: 201040 | Bouwkundig element
Sint-Walburgapark 3 (Veurne)
Het geheel bestaat uit een aan het park gelegen herberg met woning met gaaf bewaarde 18de-eeuwse gedeelten, een ommuurde tuin en een bijgebouw aan Pannestraatzijde.