Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

550 resultaten


ID: 131753 | Landschappelijk element

Houtkant langs zijbeek Gulp

Bounder (Voeren)
De houtkant langs de zijbeek van de Gulp bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, een oude knotboom van zomereik met omtrek 400 cm, hakhout van Canadapopulier, hakhout van gewone esdoorn met een omtrek tot 650 cm, knotbomen van gewone esdoorn waarvan één met omtrek 300 cm, hakhout en opgaande bomen van zoete kers, eenstijlige en tweestijlige meidoorn, ruwe berk, knotbomen en hakhout van gewone es. Er is één zeer zware hakhoutstoof van gewone es van ongeveer 800 cm. Schietwilg, roos, boswilg en knotbomen, hakhout en opgaande bomen van zwarte els komen voor. Er is eveneens een Dassenburcht aanwezig.


ID: 131754 | Landschappelijk element

Hakhoutbosje

Bounder (Voeren)
Het hakhoutbosje bevindt zich in de vallei van de Mabroeckbeek. Het bestaat uit hakhout en opgaande bomen van zwarte els, hakhout en opgaande bomen van gewone es, opgaande bomen van gewone haagbeuk, opgaande zoete kers, gewone esdoorn en diverse natuurlijke bijmengingen. Het hakhout bestaat voornamelijk uit els en es. Op het talud langs de akker staat hazelaar.


ID: 131982 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag als afsluiting

Bounder 1-3 (Voeren)
De moestuin en boomgaard bij een woning zijn langs de straatzijde afgesloten door een geschoren meidoornhaag.


ID: 132359 | Landschappelijk element

Houtkant op talud holle weg

Bovendorp (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs de holle weg. De soorten bestaan uit hakhout van iep, hakhout van gewone es, hakhout en heester van meidoorn, knotbomen van schietwilg, twee opgaande zomereiken, sleedoorn, zoete kers, gewone kardinaalsmuts, roos, rode kornoelje en okkernoot. Het essenhakhout heeft een omtrek van meer dan 6 m. De opgaande eiken hebben een omtrek van meer dan 3,50 m.


ID: 132184 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Brabant, Commanderie (Voeren)
De houtkant bevindt zich op een talud ten oosten van het Alsbos. De gemengde houtkant tussen weiland bestaat uit hakhout van gewone es (omtrek tot 450 cm), hakhout van gewone hazelaar, eenstijlige meidoorn, hulst, opgaande zoete kers, zomereik en ruwe berk.


ID: 132189 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Brabant, Rullen (Voeren)
De houtkant bevindt zich op een talud tussen graslanden. De beeldbepalende, gemende houtkant bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, eenstijlige meidoorn, sleedoorn, roos, gewone hazelaar en zomereik. Het hakhout van gewone es heeft een omtrek van 500 à 600 cm.


ID: 132399 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag op kapelhof

Cattestraat (Voeren)
Op de splitsing van twee veldwegen staat een kleine kapel. Het kapelhof is een driehoekig klein perceel dat langs drie zijden begrensd wordt door een geschoren eenstijlige meidoornhaag.


ID: 303677 | Landschappelijk element

Geschoren veekeringshagen van meidoorn

Clermontshof, Graef, Pontus (Voeren)
De geschoren meidoornhagen zijn aangeplant als veekering bij weilanden. Deze hagen langs perceelsgrenzen horen bij het erf van het Clemontshof. Ze hebben mooie representatieve groeivormen en zijn beeldbepalende objecten in het Voerense landschap.


ID: 131728 | Landschappelijk element

Houtkant op talud van holle weg

Cobus (Voeren)
De houtkant staat op het talud van de holle weg. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, hakhout van hazelaar, roos, hulst, eenstijlige en tweestijlige meidoorn, sleedoorn, knotbomen van haagbeuk, gewone beuk, wilde lijsterbes, knotbomen en opgaande bomen van zomereik, wilg, spar en seringen.


ID: 131729 | Landschappelijk element

Knotessenrij

Cobus (Voeren)
De knotessenrij staat op de perceelsgrens van twee weilanden. Tussen de knotbomen bevinden zich haagrelicten van een geschoren meidoornhaag als veekering.