Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

55 resultaten


ID: 306573 | Bouwkundig element

Burgerhuis met magazijn

Victor Braeckmanlaan 136, 136A (Gent)
Deze burgerwoning werd in 1936 ontworpen in modernistische stijl door architect Armand De Buck. De opdrachtgevers waren broer en zus Alice en Theophiel Sorgeloose. Samen hadden ze een bedrijf als handelaars, waarvoor ze achteraan het perceel een magazijn lieten oprichten.


ID: 306575 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neotraditionele stijl

Victor Braeckmanlaan 143 (Gent)
Deze burgerwoning werd in 1941 in neotraditionele stijl ontworpen door architect Edgar Celie. De opdrachtgever was Hubert Van Herweghe - Wenstenraad, handelaar in kolen. De handelsfunctie van de eigenaar wordt in de geveltop verbeeld door een zeilschip. De burgerwoning telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak.


ID: 306576 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neotraditionele stijl

Victor Braeckmanlaan 155 (Gent)
Deze half vrijstaande burgerwoning in neotraditionele stijl werd in 1937 door architect Ernest Snoeck ontworpen. De half vrijstaande bebouwing met naastliggend tuintje telt twee ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak. Een laag metalen tuinhekje met geometrische vormgeving en bepleisterde stijl met bolornament geeft toegang tot de achterliggende tuin.


ID: 306577 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neotraditionele stijl

Victor Braeckmanlaan 157 (Gent)
Deze burgerwoning werd in neotraditionele stijl in 1951 ontworpen door de Gentse architect Emile De Nil. De puntgevel is uitgevoerd in lichtgeel baksteenparement op een hardstenen plint met sterk gedecoreerde bepleisterde gevelvlakken.


ID: 306578 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Victor Braeckmanlaan 159 (Gent)
Deze burgerwoning in modernistische stijl werd in 1937 ontworpen door architect Emiel F. Callebaut. In de gevelsteen zien we de handtekening van de architect. De lijstgevel op lage blauwe hardstenen plint is opgebouwd uit bruin baksteenparement.


ID: 306579 | Bouwkundig element

Villa

Victor Braeckmanlaan 164 (Gent)
Deze villa werd in 1937 in modernistische stijl ontworpen door architect Luc d'Haeseleer, in opdracht van Robertus Van der Stijlen. De vrijstaande woning werd gebouwd in het minder dichtbebouwde deel van de Victor Braeckmanlaan, verwijderd van de aaneengesloten interbellumbebouwing.


ID: 306560 | Bouwkundig element

Ensemble van burgerhuizen

Victor Braeckmanlaan 17-31, 31A-B (Gent)
Deze drie burgerhuizen werden in 1922 als ensemble ontworpen in neoclassicistische stijl. De bouwaanvraag werd ingediend door Edmond Geers, aannemer van beroep. We kunnen er van uitgaan dat aannemer Geers de woningen zelf ontwierp en uitvoerde voor eigen rekening, als opbrengsteigendom. De uniforme neoclassicistisch getinte gevelwand bestaat uit drie identieke burgerwoningen met voortuin.


ID: 306580 | Bouwkundig element

Burgerhuizen

Victor Braeckmanlaan 179-181 (Gent)
Deze twee burgerwoningen werden in 1936 door architect Ernest Snoeck als een ensemble in vooruitstrevende modernistische stijl ontworpen. Het sterk symmetrisch opgebouwde ensemble bestaat uit twee identieke burgerwoningen van twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak, die in elkaars spiegelbeeld opgebouwd zijn.


ID: 306583 | Bouwkundig element

Residenties Te Lande en Rozengaard

Victor Braeckmanlaan 189-255, 259-269 (Gent)
Residenties Te Lande en Rozengaard vormen één blok van twee appartementsgebouwen, ontworpen in laatmodernistische stijl in 1968 door architect Guido Haghenbeek. Het appartementsgebouw is opgevat als een vrijstaand monumentaal rechthoekig volume, volledig in lijn met de opvattingen van het modernisme. Het telt acht bouwlagen onder een uitkragend plat dak, en herbergt in totaal twee en veertig appartementen.


ID: 306562 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Victor Braeckmanlaan 36 (Gent)
De bouwaanvraag voor dit burgerhuis in modernistische stijl werd in 1933 ingediend. De woning is ingedeeld in een smalle deurtravee en een brede venstertravee, en telt drie bouwlagen onder een plat dak. De lijstgevel wordt verlevendigd door een verticaal en horizontaal lijnenspel.