Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2398 resultaten


ID: 201448 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Passendaleplaats (Zonnebeke)
Gedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van Passendale uit beide wereldoorlogen, met het beeld van een treurende Christusfiguur. Het gedenkteken, onthuld in 1928, is het werk van beeldhouwer Antoon Van Parys uit Deinze.


ID: 213656 | Bouwkundig element

Cenotaaf burgerlijke en militaire doden

Passendaleplaats (Zonnebeke)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van Passendale uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Op een rechthoekig podium met drie treden ligt een graftombe. Hierachter staat een driedelige wand, gescheiden door gecanneleerde pilasters met kapiteel en met verhoogd middendeel, afgewerkt met een geprofileerde kroonlijst en een kruis op de top.


ID: 213311 | Bouwkundig element

Gedenkzuil 85th Canadian Infantry Battalion

Passendalestraat (Zonnebeke)
Gedenkteken op de 'Passchendaele Ridge' ter herinnering aan het 85ste Canadese infanteriebataljon, ook wel de 'Nova Scotia Highlanders' genoemd, en hun rol tijdens de gevechten rond Passendale in oktober 1917.


ID: 305356 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Herdenkingsboom en oorlogsgedenkteken Princess Patricia's Canadian Light Infantry

Prinses Patriciastraat (Zonnebeke)
De herdenkingsboom staat bij een oorlogsgedenkteken dat herinnert aan de oprichting in 1914, de gevechten en de slachtoffers van het Canadese infanterieregiment 'Princess Patricia's Canadian Light Infantry' in de Ieperboog.


ID: 305022 | Bouwkundig element

Gedenkmuur 77ste, 114de en 135ste Franse infanterieregiment

Roeselarestraat (Zonnebeke)
Oorlogsgedenkteken, in 1977 opgericht door de Nationale Strijdersbond ter herinnering aan de vele omgekomen Fransen tijdens de maanden oktober-november 1914, aan het begin van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 305024 | Bouwkundig element

Crypte oud-strijders

Roeselarestraat (Zonnebeke)
Crypte met doden uit 1830 en de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Boven de crypte worden de doden uit beide wereldoorlogen herdacht met heldenhuldezerkjes.


ID: 305027 | Bouwkundig element

Duitse militaire post

Rozestraat 36 (Zonnebeke)
Restant van een Duitse betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog, die opgetrokken was achter de 'Flandern I - Stellung'.


ID: 33195 | Bouwkundig element

Tyne Cot New British Cemetery met Memorial to the missing

Tynecotstraat (Zonnebeke)
Grootste Britse militaire begraafplaats ter wereld, met ongeveer 12.000 doden uit de Eerste Wereldoorlog naar ontwerp van Herbert Baker, met medewerking van J.R. Truelove. Deze begraafplaats omvat het 'Memorial to the missing', waarop de namen van ongeveer 35.000 vermisten zijn gebeiteld, die tijdens de oorlog zijn gevallen. Deze gedenkmuur is ontworpen door Herbert Baker, met beeldhouwwerk van F.V. Blundstone en Joseph Armitage. Op de begraafplaats bevinden er zich vijf Duitse bunkers, waarvan er twee vrij liggen, één onder het centrale 'Cross of Sacrifice' en twee onder het gedenkteken voor de vermisten.


ID: 306473 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Tynecotstraat (Zonnebeke)
Eén van de vijf Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, die waren opgetrokken als onderdeel van de 'Flandern I Stellung' en nu binnen de afbakening van het huidige Tyne Cot New British Cemetery gesitueerd zijn.


ID: 306474 | Bouwkundig element

Duitse bunker

Tynecotstraat (Zonnebeke)
Eén van de vijf Duitse bunkers uit de Eerste Wereldoorlog, die waren opgetrokken als onderdeel van de 'Flandern I Stellung' en nu binnen de afbakening van het huidige Tyne Cot New British Cemetery gesitueerd zijn.