Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

734 resultaten


ID: 133099 | Landschappelijk element

Kapelhof met opgaande bomen

Vagevuurstraat (Wingene)
Beboste kapelhof met een boomaanplanting van winterlindes rond de kapel. Vermoedelijk is dit nog een restant van de zeven linden waarvan sprake op het infobord bij de kapel.


ID: 300892 | Landschappelijk element

Afsluitingshagen bij hoevetje

Anzegemseweg, Groenstraat (Wortegem-Petegem)
De goed onderhouden, oude afsluitingshagen bij het hoevetje bestaan uit vijf te onderscheiden onderdelen. Naast scheerhagen van haagbeuk, beuk, hulst en haagliguster is er ook een op stam gezette hulst. Tegen de noorwestzijde van het erf bevindt zich een scheerhaag van ruwe iep wat eerder uitzonderlijk is.


ID: 300894 | Landschappelijk element

Notenboom en afsluitingshaag bij gewezen moestuin

Anzegemseweg, Vrouweneikstraat (Wortegem-Petegem)
Een afsluitingshaag van haagliguster bij een moestuin en een opgaande notenboom als relicten van een erfbeplanting. De moestuin en de haag zijn sinds een paar jaar niet meer onderhouden. In de ligusterhaag en dan vooral in het kopse deel van de afsluiting zijn nog sporen van een oudere haag en/of van natuurlijke uitzaaiing aanwezig: vlier, haagbeuk, es, gladde iep, hulst, beuk en hazelaar.


ID: 307723 | Landschappelijk element

Knotwilgenrij en opgaande wilg als hoekboom

Zonnestraat (Wortegem-Petegem)
Een knotbomenrij en een grote, opgaande wilg markeren de perceelsgrens en de hoek van het weilandperceel.


ID: 305856 | Landschappelijk element

Toegangsdreef Goed Ter Looveren

Ter looverendreef (Zelzate)
De toegangsdreef tot het Goed ter Looveren bestaat uit twee rijen van opgaande Canadapopulieren aan beide zijden van een met steenslag verharde weg.


ID: 305857 | Landschappelijk element

Dreef met opgaande eiken Goed Ter Looveren

Ter looverendreef (Zelzate)
Een eikendreef, die de historische verbinding maakt langs het ‘Goed ter Loveren’ tussen Stoepe te Ertvelde en Zelzate, is aan de noordzijde voorzien van een enkele en aan de zuidzijde van een dubbele bomendreef. De dreefbomen zijn gesleund en vertonen een ruime takvrije stam. Ter hoogte van de toegangsdreef naar het Goed ter Looveren is de eikendreef over een lengte gekapt voor de aanleg van een gasvervoerleiding (S49). Verder is de dreef hier en daar vervaagd en als houtkant met hakhout en struiken aanwezig en lokaal zelfs op bepaalde plaatsen verdwenen.


ID: 308516 | Landschappelijk element

Meilers

Zoersel (Antwerpen)
Op basis van onderzoek van het digitaal hoogtemodel en verder landschappelijk en archeologisch onderzoek is vastgesteld dat er zeker 49 meilers in het Zoerselbos liggen. Het gaat om de restanten van bovengrondse meilers ofwel koepelmeiler.


ID: 300020 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag van beuk en haagbeuk met fruitbomen

Biekorfstraat 18 (Zoersel)
Langs de Biekorfstraat nummers 16 en 18 is de straatzijde afgesloten met een afsluitingshaag van beuk en haagbeuk. In de haag komen een appelaar (Court pendu) en perelaar voor. Volgens de eigenares is de appelaar circa 100 jaar oud. De perelaar zou circa 50 jaar oud zijn. De locatie was al bewoond op het einde van de 18de eeuw en maakte toen deel uit van het gehucht Raffendonck. De weg, die de huidige Biekorfstraat is, verschijnt voor het eerst op de topografische kaart van Vandermaelen. Op de militaire topografische kaart van 1868 is het erf met moestuin al met een afsluitingshaag gescheiden van de weg.


ID: 307716 | Landschappelijk element

V1-inslagen

Zoerselbosdreef (Zoersel)
Twee kraters van V1-inslagen in Zoerselbos uit 1944-1945


ID: 301917 | Landschappelijk element

Treurhoningboom Egmontpark

Zottegem (Zottegem)
In de tweede helft van de 19de eeuw werd op de historische site aansluitend bij het Egmontkasteel een park aangelegd. De treurhoningboom vermeld op de inventarisatiefiche dateert uit deze periode.