Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

734 resultaten


ID: 133141 | Landschappelijk element

Bruine beuk bij pastorie

Zonhoevestraat (Bilzen)
De bruine beuk hoort bij de aanleg van de pastorietuin die is aangelegd in de tweede helft van de negentiende eeuw.


ID: 133142 | Landschappelijk element

Veekering van geschoren meidoornhaag

Zonhoevestraat (Bilzen)
Het weiland gelegen aan de Zonhoevestraat, langs het wandel- en fietspad, wordt aan de zuidoostzijde afgeboord met een veekering. Het is een traditionele scheerhaag van meidoorn. De haag is nog een mooi voorbeeld en heeft een totale lengte van ongeveer 60 meter.


ID: 133143 | Landschappelijk element

Opgaande beuk als hoekboom

Zonhoevestraat (Bilzen)
Bij de toegang tot het erf van de Zonhoeve staat een opgaande beuk die er als welkomstboom is geplant. Het gebruik van deze soort wijkt af van de traditionele toepassing waarbij meestal lindebomen werden gebruikt als welkomstboom.


ID: 133145 | Landschappelijk element

Knotes Hoeve de Zon

Zonhoevestraat 1A (Bilzen)
Op het erf van Hoeve De Zon staat een oude knotes. Een kunstmatige gevormde boom die onderhouden wordt door hem periodiek te knotten. Dit leverde brandhout en geriefhout op.


ID: 300155 | Landschappelijk element

Afgesneden kanaalarmen Zuid-Willemsvaart

Bocholt (Bocholt)
De Zuid-Willemsvaart is één van de zeven Kempense kanalen tussen de Maas en de Schelde. Het werd aangelegd tussen 1823 en 1826 en verbindt Maastricht met 's Hertogenbosch. Sindsdien werd het kanaal verbreed en verdiept. Ook het tracé werd op enkele plaatsen aangepast, waardoor er kleine afgesneden stukjes kanaalarm als relicten van het oorspronkelijke kanaal bewaard bleven.


ID: 133252 | Landschappelijk element

Meervoudige lindendreef bij pastorie

Monshofstraat 11 (Bocholt)
Rond ca 1903 werd parallel met de Monshofstraat een dreef aangelegd naar de toegangspoort van de omgrachte pastorie van Reppel. langs weerszijden van de dreef werden rijen lindes aangeplant. Het perceel heeft een min of meer driehoekige vorm en wordt breder naar de toegangspoort toe zodat zich hier drie tot vier rijen lindebomen bevinden.


ID: 307959 | Landschappelijk element

Opgaande Hongaarse eik

Borsbeeksesteenweg 16 (Boechout)
In de voortuin van het huis in de Borsbeeksesteenweg 16 in Boechout staat de dikste Hongaarse eik van België, met een stamomtrek van 510 cm. De boom is een relict van het park rondom de villa 'Les Glycines'. De villa werd afgebroken in 1979 en het park werd verkaveld.


ID: 304346 | Landschappelijk element

Lindendreef Herenhoeve Fonteinhof

Fonteinhof (Borgloon)
Een dreef van opgaande Linden geeft toegang tot het Fonteinhof.


ID: 305233 | Landschappelijk element

Treurbeuk als vredesboom

Gotemstraat (Borgloon)
In een keurig aangelegd plantsoentje afgeboord met randpalmen staat bij het oorlogsmonument een mooi gevormde treurbeuk. De boom werd als vredesboom aangeplant.


ID: 133321 | Landschappelijk element

Twee opgaande platanen in kasteelpark Mariagaarde

Kasteelstraat 10 (Borgloon)
Nabij de ingang van het kasteelpark van Mariagaarde staan twee monumentale platanen. De achterste plataan is het dikst en heeft een omtrek van 543 cm. De voorste plataan heeft een omtrek van 503 cm.