Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1764 resultaten


ID: 60489 | Bouwkundig element

Herberg

Moeskroensesteenweg 75 (Kortrijk)
Herberg met eind 19de-eeuws uitzicht, maar mogelijk met oudere 18de-eeuwse kern zie volume en dakhelling. Met schijnvoegen bepleisterde en beschilderde lijstgevel op gepikte plint. Aangepaste rechthoekige muuropeningen.


ID: 60490 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van dorpswoningen en herberg

Moeskroensesteenweg 78-80 (Kortrijk)
In oorsprong eenheidsbebouwing, bestaande uit vier woonhuizen volgens de kadastrale gegevens opgetrokken in 1840. Thans bestaat het bouwblok uit twee dorpswoningen en een latere opgetrokken herberg. Eenvoudige verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak.


ID: 60491 | Bouwkundig element

Vrijstaand burgerhuis

Moeskroensesteenweg 88 (Kortrijk)
Vrijstaand burgerhuis met eind 19de-eeuws uitzicht. Met schijnvoegen bepleisterde en beschilderde lijstgevel op grijsgeschilderde plint. Afgesnuite linkerhoek.


ID: 60492 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Moeskroensesteenweg 94 (Kortrijk)
Burgerhuis uit de jaren 1920-1930, gesigneerd Rob. De Roost - Architect en Albert De Jaeghere Plafonneur Aelbeke. Enkelhuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel getypeerd door de rechthoekige licht verdiepte borstwering en muurdammen met typisch art deco bloemmotief.


ID: 60493 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Allart

Moeskroensesteenweg 95 (Kortrijk)
Het kasteel Allart dateert uit het begin van de 19de eeuw en is gebouwd als buitenhuis in opdracht van de familie De Brabander-Cottignies. Omstreeks 1910 gebeurden aanpassingen aan het landhuis en werd het domein uitgebreid waarna Georges Allart het huidige park in landschappelijke stijl aanlegde. Het 19de-eeuwse landhuis op U-vormige plattegrond is een baksteenbouw bekleed met (simili-)natuursteen. Het vroeg 20ste-eeuwse park in landschappelijke stijl omvat onder meer vijvers, een cascadesysteem en een prieel en brug in boomstamimitatie.


ID: 60494 | Bouwkundig element

Villa

Moeskroensesteenweg 97-101 (Kortrijk)
Vrijstaande villa met omringende tuin uit de jaren 1920 en vermoedelijk ontworpen door Georges Merlé. Art-decovilla op L-vormige plattegrond met in de oksel halfronde inkompartij afgezet door zuilengalerij.


ID: 61016 | Bouwkundig element

Hoeve Ghequiere

Moeskroensestraat 24 (Kortrijk)
Historische hoeve, aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843) als omwalde hoeve met deels aaneengesloten bestanddelen. Eerste vermelding in 1756, de huidige gebouwen dateren uit het begin van de 19de eeuw. Gesloten hoeve met open ingang bestaande uit verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken opgesteld rond een gekasseid erf.


ID: 60772 | Bouwkundig element

Arbeiderswoningen

Molenstraat 1-9 (Kortrijk)
Vijf arbeidershuisjes van drie traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak. Verankerde baksteenbouw met geschilderd parement. Deels gewijzigde muuropeningen onder meer nummers 5 en 7.


ID: 60880 | Bouwkundig element

Arbeiderswoningen

Molentjesstraat 112-114 (Kortrijk)
Twee arbeiderswoningen uit het derde kwart van de 19de eeuw. Gecementeerde lijstgevels van respectievelijk drie en vier traveeën en anderhalve bouwlaag. Opvallende halfronde bovenvensters.


ID: 60872 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van dorpswoningen

Molentjesstraat 13-15 (Kortrijk)
Eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Eenvoudige bakstenen lijstgevel. Getoogde vensters met vernieuwd schrijnwerk.