Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1764 resultaten


ID: 60570 | Bouwkundig element

Huis 't Halvenberghe

Processiestraat 39 (Kortrijk)
Woonhuis van 1954 in rode baksteen met puntgevel onder sterk overkragend dak. In voortuin kruisbeeld beschaduwd door linden.


ID: 60571 | Bouwkundig element

Hoeve Goed ter Linde

Processiestraat 70 (Kortrijk)
Historische hoeve "Goed ter Linde". Eerste vermelding in 1507 in een register "Acten en Contracten". In het Landboek Van Walle (1650) voorgesteld met een dubbele omwalling. De eerste omwalling omsloot het thans verdwenen kasteel, de tweede het kasteel en de hoeve. De hoeve vormde oorspronkelijk een gesloten complex met een tweeledige indeling: een zuidoostelijk opperhof met de thans nog nauwelijks herkenbare afgevlakte mote en ten noordwesten het nog bestaande neerhof.


ID: 60572 | Bouwkundig element

Hoeve Te Lours

Processiestraat 72 (Kortrijk)
De hoeve, voor het eerst vermeld in 1650, vormde het 3de achterleen van de heerlijkheid Te Walle. Open hoeve met vierkante opstelling bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen gegroepeerd rond een bekiezeld erf uit het einde van de 19de- begin van de 20ste eeuw. Ten noordwesten, het woonhuis gedateerd met gevelsteen "1907".


ID: 60130 | Bouwkundig element

Burgerhuis en magazijn van 1934

Proosdijstraat 21-23 (Kortrijk)
Burgerhuis met achterliggend magazijn van 1934, naar ontwerp van André Carette (Kortrijk). Beschilderde bakstenen lijstgevel met getoogde vensters. Links, lagere poorttravee bekroond door gebogen fronton.


ID: 60131 | Bouwkundig element

Stadswoning

Proosdijstraat 28 (Kortrijk)
Neoclassicistisch geïnspireerd enkelhuis met rechthoekige vensters in geprofileerde omlijsting, oorspronkelijk met uitgewerkte sluitsteen, heden verdwenen.


ID: 60677 | Bouwkundig element

Wijkkerk Mariadorp

Pyfferoenstraat 13 (Kortrijk)
Wijkkerk Mariadorp naar ontwerp van Luk Berkein, ingewijd in 1982. Genaamd naar Maria Pyfferoen die grond schonk aan de parochie om er een kapel te bouwen. Lichte baksteenbouw met variërend volumespel en schuingeplaatste muren verbonden door vensters; platte en lessenaarsdaken.


ID: 60985 | Bouwkundig element

Opslagplaats

Rekkemsestraat (Kortrijk)
Opslagruimte met getrapt fronton. Symmetrische gevel gedeeltelijk gecementeerd met centrale pilaster met heiligennis en topbekroning met bolornament.


ID: 60974 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Rekkemsestraat 113 (Kortrijk)
Markant enkelhuis van 1923 naar ontwerp van P. Debrabandere (Ooigem). Oorspronkelijk gebouwd als bergplaats en garage voor nummer 115; in 1955 omgebouwd tot woning. Baksteenbouw in neo-renaissancestijl met geblokte Dorische vierkantzuilen, waarboven halfronde zuilen met Ionisch kapiteel in Franse zandsteen.


ID: 60975 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Rekkemsestraat 115 (Kortrijk)
Enkelhuis van 1920 in opdracht van G. Lannoo naar ontwerp van P. Debrabandere (Ooigem) in neo-Vlaamse-renaissancestijl, getypeerd door halsgevel met gebogen fronton en oeil-de-boeuf, driezijdige erker met ballusterborstwering. Kruisvensters.


ID: 60976 | Bouwkundig element

Stadswoning in art-decostijl

Rekkemsestraat 126 (Kortrijk)
Art-deco-enkelhuis uit de jaren 1930, gekenmerkt door parement van gele baksteen verfraaid door geglazuurde zwarte en rode tegels voor plint, lateien en dorpels van vensters en deur; gestilleerd glas-in-loodbovenlicht.