Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1764 resultaten


ID: 61043 | Bouwkundig element

Klooster

Tombroekstraat 6 (Kortrijk)
In 1871 gesticht door van de congregatie van de zusters van de Heilige Theresia die er een lagere school, kostschool en bejaardentehuis oprichten. Religieuzen uit Brugge namen er in 1962 hun intrek. Oudere kern met verschillende uitbreidingen en renovaties.


ID: 61051 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Tombroekstraat 61 (Kortrijk)
Rechter woning van oorspronkelijk twee in spiegelbeeldschema gebouwde dorpswoningen van circa 1900. Rode baksteenbouw verfraaid met witte baksteen voor doorgetrokken rollagen.


ID: 61052 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Tombroekstraat 67 (Kortrijk)
Vrijstaand laat 19de-eeuws dubbelhuis met blinde zijgevels onder pannen schilddak met kroonlijst op consoles. Venstertraveeën uitgewerkt als spaarvelden afgelijnd door middel van rondboogfries. Korfbogige muuropeningen.


ID: 61053 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Tombroekstraat 69 (Kortrijk)
Enkelhuis uit de eerste helft van de 20ste eeuw met lijstgevel van rode baksteen verfraaid met witgeglazuurde baksteen voor onder meer muurbanden en rollagen. Hoge arduinen plint.


ID: 61044 | Bouwkundig element

Herenhuis

Tombroekstraat 7-9 (Kortrijk)
Imposant 19de-eeuws herenhuis van acht traveeën en twee bouwlagen. Neoclassicistische bepleisterde lijstgevel, zie consoles en sluitstenen van bovenvensters; horizontale belijning door middel van waterlijsten en doorgetrokken onderdorpels.


ID: 60884 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Tontekapel met populieren

Tontestraat (Kortrijk)
Tontekapel, gelegen op het hoogste punt van de straat, dat tevens het hoogste punt van de gemeente is, de zogenaamde Geitenberg. De kapel heeft een beeldbepalende ligging en wordt beschaduwd door zes populieren.


ID: 60883 | Bouwkundig element

Hoeve 't Kapelhof

Tontestraat 1 (Kortrijk)
De oudste vermelding gaat terug tot 1771, maar de huidige gebouwen dateren voornamelijk van 1860. Als site reeds aangegeven in het landboek van Kooigem met L-vormige opstelling (1771) en de Atlas der Buurtwegen (1843). Hoeve met losstaande verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom een rechthoekig bekiezeld erf.


ID: 60961 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Torkonjestraat 10 (Kortrijk)
19de-eeuwse arbeiderswoning van één bouwlaag onder zadeldak met twee klimmende dakkapellen. Bepleisterde gevel met licht getoogde beluikte vensters.


ID: 60960 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Torkonjestraat 8 (Kortrijk)
Dubbelhuis met schuur van één bouwlaag onder pannen zadeldak uit de tweede helft van de 19de eeuw. Witgeschilderde verankerde baksteenbouw met licht getoogde muuropeningen en typerende opgehangen schuifpoort.


ID: 60885 | Bouwkundig element

Hoeve 't Gemeenhof

Uilbosstraat 2 (Kortrijk)
De oudste vermelding gaat terug tot 1708. In het landboek van Kooigem (1771), afgebeeld met U-vormige opstelling, evenals op de Atlas der Buurtwegen (1843). 18de-eeuwse hoeve gelegen ten noorden van de Grote Spiere. Losse lage, bakstenen bestanddelen, U-vormig gegroepeerd rondom erf.