429 resultaten
ID: 54887 | Bouwkundig element
Schoolstraat 37-39 (Middelkerke)
Bakstenen wederopbouwschool in neo-Vlaamserenaissance-stijl uit begin jaren 1920, bestaande uit woning, en rechts en links aanpalende, haaks ingeplante klassenvleugel, waarlangs speelplaats. Directeurswoning van drie traveeën en één à twee bouwlagen; klassenvleugel van één bouwlaag onder zadeldak met drie traveeën aan straatzijde en negentien traveeën aan lange gevel.
ID: 55070 | Bouwkundig element
Schorestraat (Middelkerke)
Parochiekerk heropgebouwd naar ontwerp van architect T. Raison uit 1922 ter vervanging vooroorlogs bedehuis in romaans-gotische stijl en gelegen in een ommuurd kerkhof.
ID: 55073 | Bouwkundig element
Schorestraat 16 (Middelkerke)
Historische hoeve, als omwald afgebeeld op Ferrariskaart van 1770-1778. Behouden bunker ingebouwd in stal verwijzend naar de Eerste Wereldoorlog. Heropgebouwd grosso modo in de lijn van de traditionele hoevebouw. Hiervan getuigt de opstelling: lage bestanddelen U-vormig en, onder meer ten gevolge aanbouwen, aaneengesloten opgesteld rondom een deels verhard erf, toegankelijk via oostelijke erfoprit.
ID: 55071 | Bouwkundig element
Schorestraat 17 (Middelkerke)
Breedhuis met laag ommuurd voortuintje met waterpomp, heropgebouwd naar ontwerp van architecten T. Raison en E. Cosyns van 1921 qua indeling en opstand in navolging van de landelijke 18de-eeuwse pastorieën, echter met inslag van de Vlaamse renaissancestijl. Dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.
ID: 55072 | Bouwkundig element
Schorestraat 35-37 (Middelkerke)
Tweegezinswoning in spiegelbeeldschema. Twee dubbelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; wederopbouwarchitectuur in de lijn van de 19de-eeuwse traditie.
ID: 55068 | Bouwkundig element
Schorestraat 4 (Middelkerke)
Historische hoeve afgebeeld als site met walgracht op kaarten Dépot de la Guerre 1875 en 1890. Hoger gelegen boerenhuis ten noordwesten, voorts U-vormige aaneengesloten opstelling van de nutsgebouwen ten oosten en ten zuiden; historiserende wederopbouw.
ID: 55074 | Bouwkundig element
Schorestraat 61 (Middelkerke)
Na de verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de hoeve heropgebouwd door architect J. Heyneman grosso modo naar de plannen van T. Raison. In oorsprong kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve qua stijl de doorsnee-wederopbouwhoeven overstijgend en aansluitend bij de plannen zoals aangegeven in "Fermes types & constructions rurales en West Flandre" door A. Ronse en T. Raison.
ID: 55069 | Bouwkundig element
Schorestraat 8 (Middelkerke)
Hoeve in historiserende wederopbouw confer opstelling: alleenstaand boerenhuis ten zuidoosten, achterliggend erf met U-vormig en aaneengesloten opstelling van de nutsgebouwen.
ID: 55115 | Bouwkundig element
Schuddebeurzeweg (Middelkerke)
Gelegen in een weiland gevat tussen de Bamburgstraat en de Schuddebeurzeweg. In 1942-1944 door de Duitse bezetter gebouwd als onderdeel van de "Atlantikwall". Drie km landinwaarts gelegen; ter verdediging van de ten westen gelegen haven van Nieuwpoort. Uniek als enige nog volledig uitgebouwde veldbatterij van de "Atlantikwall" tussen Boulogne en de Scheldedelta, id est met loopgraven en bunkers van verschillende typologie.
ID: 55117 | Bouwkundig element
Schuddebeurzeweg 11 (Middelkerke)
Wederopbouwhoeve uit begin jaren 1920. Opstelling: losse, lage bestanddelen rondom met gras begroeid erf waarop conisch hondenhok; boerenhuis, stalvleugel een schuur met wagenhuis respectievelijk ten westen, ten zuiden en ten oosten.