Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

200 resultaten


ID: 43846 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Oudenaardsesteenweg 50 (Kruisem)
Haaks op de straat ingeplante voormalige boerenarbeidershuisjes van drie en vier traveeën onder zadeldak, naar verluidt voorheen jaartal 1721 op balk.


ID: 43847 | Bouwkundig element

Café 't Nieuw Strop

Oudenaardsesteenweg 52 (Kruisem)
Aan de straat palend gebouw van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 43848 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Oudenaardsesteenweg 58 (Kruisem)
Hoeve met oude kern, heden van het semi-gesloten type ingeplant op de grens met Ooike. Bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een verhard rechthoekig erf met ijzeren toegangshek aan gemetste pijlers in de zuidoosthoek.


ID: 74345 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Ouwegemsesteenweg 190 (Kruisem)
Boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak, opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 74346 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Ouwegemsesteenweg 247 (Kruisem)
Achterin op het einde van een landweg gelegen langgestrekt hoevetje van negen traveeën onder pannen zadeldak, minstens opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 74347 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ouwegemsesteenweg 249 (Kruisem)
Achterin, aan een landweg gelegen hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd rondom een grotendeels gekasseid erf met ijzeren toegangshek aan gewitte pijlers in het oosten. Boerenhuis van zeven traveeën onder zadeldak, minstens opklimmend tot begin 19de eeuw.


ID: 74348 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ouwegemsesteenweg 255 (Kruisem)
Verzorgde omhaagde 18de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen ingeplant bij de Lozerbeek. Toegang via ijzeren hek aan overhoekse gewitte pijlers in het oosten.


ID: 74386 | Bouwkundig element

Sint-Gabriëlkerk

Passionistenstraat 17 (Kruisem)
Sint-Gabriëlkerk van het voormalig Klooster van de paters Passionisten, waarvan de bouw in 1925 werd aangevraagd. Niet georiënteerd bakstenen gebouw met pseudo-basilicale aanleg, brede middenbeuk van zes traveeën, zijbeuken van vijf traveeën, niet uitspringend transept en koor van twee traveeën met halfronde apsis en vierkant klokkentorentje ten zuidoosten aanleunend tegen het transept.


ID: 74387 | Bouwkundig element

Hoeve 't Goed De Marolle

Passionistenstraat 31 (Kruisem)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met boerenhuis ten noorden, schuur ten oosten, stallen met bakhuis ten Westen van het deels met gras begroeide erf.


ID: 74403 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Dekenij met tuin

Pastorijstraat 15 (Kruisem)
Het alleenstaand herenhuis telde oorspronkelijk vijf, later zeven traveeën en twee bouwlagen onder een leien schilddak met eind 18de-eeuwse kern, uitgebreid met twee zijtraveeën, een aangepaste voorgevel en nieuw dak volgens bouwplan van architect J. Devreese van 1855. Ommuurde voortuin en omhaagde achtertuin met centraal pad en vijver.