Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

349 resultaten


ID: 47651 | Bouwkundig element

Villa

Kottemstraat 10 (Eeklo)
Villa, oorspronkelijk dokterswoning met praktijk gebouwd in 1957 door pediater Vanhille naar ontwerp van architect Louis Geirnaert van Eeklo. Witgeschilderde villa opgetrokken uit betonstenen afgewerkt met een ruwe pleisterlaag, verwerking van breuksteen voor de onderste bouwlaag en planken van afzelia, volumespel afgedekt door schuine daken.


ID: 50807 | Bouwkundig element

Standbeeld van K.L. Ledeganck

Ledeganckplein (Eeklo)
Standbeeld van de Vlaamsgezinde dichter Karel Lodewijk Ledeganck (1805-1847). Via een wedstrijd werd de uitvoering begin 1896 toegewezen aan beeldhouwer Jules Lagae uit Roeselare, die voor de sokkel beroep deed op architect Henri Vaerwyck uit Gent. De plechtige inhuldiging had plaats op 27 augustus 1897.


ID: 85733 | Bouwkundig element

Café Marché au Beurre

Ledeganckplein 1 (Eeklo)
Vanouds gekend als café, zogenaamd "Marché au beurre", met slagerij en herberg, uitgebaat door E. Gillebeert, later "Het Anker".


ID: 47904 | Bouwkundig element

Kleuterschool met conciërgewoning

Lekestraat 35 (Eeklo)
Oorspronkelijk bewaarschooltje met twee klassen, gebouwd volgens kadasterarchief op grond van Julienne Bovyn door wijnhandelaar Desiré Goethals-Mortier in 1902, zie gevelsteen, naar ontwerp van architect Frans Van Wassenhove, met links aangebouwd huisje van conciërge van twee traveeën. In 1955 uitgebreid met een derde klas.


ID: 47906 | Bouwkundig element

Villa

Leopoldlaan 17 (Eeklo)
Ruime villa uit het interbellum in uitgestrekte aangelegde tuin. In bakstenen hekpijlertjes twee stenen met vermelding "F. Coppieters/ architecte/ Gand" en "A. De Clercq/ aannemer Bellem". De opdrachtgever was volgens de bouwvergunning industrieel R. Steyaert. De villa is zeer kenmerkend voor het oeuvre van architect Fritz Coppieters.


ID: 47907 | Bouwkundig element

Villa

Leopoldlaan 30 (Eeklo)
Villa, op de hoek met de Sint-Jansdreef, volgens bouwaanvraag gebouwd in opdracht van griffier F. Lanszweert-Vanouplines in 1937 naar ontwerp van architect Franz J. Langeraert (Gent).


ID: 47905 | Bouwkundig element

Garage De Wolf & Ghyselinck

Leopoldlaan 6 (Eeklo)
Woning en voormalige garage A. De Wolf en R. Ghyselinck, gebouwd in 1938 door de aannemer G. Geeraert (Gent). Oorspronkelijk vrijstaand complex in een decoratieve baksteenarchitectuur, aansluitend bij het Romantisch Kubisme en met late invloeden van de Amsterdamse School, gekenmerkt door de asymmetrische volumewerking.


ID: 88465 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen

Lijnendraaierstraat 16, Raamstraat 19 (Eeklo)
Eenheidsbebouwing op de hoek met Raamstraat nummer 19, volgens het kadasterarchief verbouwd in 1899. Oorspronkelijk vier arbeidershuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak.


ID: 50808 | Bouwkundig element

Stadswoning ontworpen door Ch. Sestig

Lijnendraaierstraat 6 (Eeklo)
Interbellumwoning, op een plintsteen gesigneerd: “Ch. Sestig/ bouwkundige/ Eekloo”, volgens bouwvergunning van 1933. Deels vrijstaand rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, opgetrokken uit oranjerode baksteen op een plint van hardsteenplaten.


ID: 50809 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Lijnendraaierstraat 8 (Eeklo)
Interbellumwoning volgens het kadasterarchief gebouwd in 1931. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak, opgetrokken uit gele en rode baksteen met accentuerende witgeschilderde plint en lateien boven de deur en vensters.