Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

309 resultaten


ID: 85027 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Oordegemsesteenweg 13 (Wetteren)
Rijwoning uit 1929 van drie traveeën en twee bouwlagen, deels onder pseudozadeldak in kunstleien met twee dakkapellen en deels onder platte bedaking.


ID: 85022 | Bouwkundig element

Herenhuis

Oordegemsesteenweg 2 (Wetteren)
Herenhuis, eertijds horend bij kantbedrijf De Vos, voorzien van grote achterliggende tuin en volgens kadasterarchief in 1904 volledig heropgebouwd. Onderkelderd hoekhuis in neoclassicistische stijl van 3 + 5 traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met houten dakkapel en oeils-de-boeuf in zink. Bepleisterde en geschilderde lijstgevels op arduinen plint en onder eenvoudig omlopend hoofdgestel.


ID: 85023 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Oordegemsesteenweg 3, 3A (Wetteren)
Halfvrijstaand burgerhuis uit het interbellum, gebouwd in 1928. Bakstenen huis van twee bouwlagen onder plat dak, met voortuin en rechts inrijhek en gekasseid pad naar achterliggend bedrijfsgebouw.


ID: 85028 | Bouwkundig element

Villa l'Hermitage

Oordegemsesteenweg 34 (Wetteren)
Volgens bouwplan van de Lokerse architect Henri Vanden Broucke gebouwd voor boomkweker G. Kerkvoorde in 1911. Typische bakstenen villa met cottage-allures in ruime beboomde en omhaagde tuin, aan straatzijde toegankelijk via smeedijzeren hekwerk aan vernieuwde bakstenen pijlers.


ID: 85024 | Bouwkundig element

Ensemble van burgerhuizen

Oordegemsesteenweg 4-6 (Wetteren)
Ensemble van burgerhuizen in neoclassicistische stijl, vroeger horende bij nummer 2. Volgens kadasterarchief door handelaar T. De Vos – De Smet samen met nummer 2 in 1904 heropgebouwd. Van meet af aan als tweegezinswoning opgevat, van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 85032 | Bouwkundig element

Bunker Av13

Oosterzelesteenweg (Wetteren)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes, elk voorzien van een schietopening voor mitrailleur en een observatiekoepel.


ID: 85035 | Bouwkundig element

Bunker A40

Oosterzelesteenweg (Wetteren)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn en bevat twee ruimtes, elk voorzien van een schietopening voor mitrailleur.


ID: 85037 | Bouwkundig element

Proefhoeve

Oosterzelesteenweg (Wetteren)
Proefhoeve, voorheen schoolhoeve van de Provinciale Middelbare Landbouwschool voor jongens gebouwd op de historische site van het Koningshof in 1922 naar ontwerp van architect Henri Vaerwyck-Suys. Boerenwoning in regionalistische stijl, van tien traveeën en één bouwlaag onder overstekend vooraan geknikt zadeldak met vier dakvensters, afgewerkt met zijaandaken.


ID: 85038 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch tempeltje

Oosterzelesteenweg (Wetteren)
Neoclassistisch tempeltje afkomstig uit het park van het domein Steevliet te Melle waar het in 1965 door een verbreding van de weg moest verdwijnen. Het bouwwerkje werd ontworpen door de Gentse architect Velleman die van 1821 tot 1836 eigenaar was van het domein Steevliet en het was geconcipieerd als tempeltje toegewijd aan de Romeinse jachtgodin Diana.


ID: 308268 | Bouwkundig element

Bunker D19

Oosterzelesteenweg (Wetteren)
Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de tweede verdedigingslijn. De bunker bevat twee bunkerruimtes met een schietopening voor mitrailleur.