Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

309 resultaten


ID: 85177 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Dorpsstraat 54 (Wetteren)
Achterin gelegen boerenwoning, gebouwd in 1906 ter vervanging van een vroegere woning en in 1949 gesplitst in twee woningen.


ID: 85179 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Dorpsstraat 60 (Wetteren)
Vrijstaande achterin gelegen pastorie uit 1862 met voortuin afgesloten door een bakstenen muur en fraai dubbel ijzeren hek aan vierkante pijlers en beboomde en deels ommuurde achtertuin. Pastorie met rechthoekig grondplan van het dubbelhuistype, twee bouwlagen en drie traveeën.


ID: 85180 | Bouwkundig element

Hoeve met café

Dorpsstraat 68 (Wetteren)
Hoeve met café, een dorpsherberg waarin tevens het gemeentehuis was ondergebracht. Volgens gegevens van het kadasterarchief bevond zich hier aanvankelijk een klein huisje dat in 1831 zijdelings aanzienlijk werd vergroot tot zijn huidige lengte. Op de balkenlaag in de woning zijn de jaartallen 1830 en 1846 aangebracht. Op een onbekend tijdstip nadien op het achtererf uitgebreid met landgebouwen tot een gesloten hoeve.


ID: 84894 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel

Duilhoekstraat (Wetteren)
Onze-Lieve-Vrouwekapel horende bij 't Rood Kasteeltje. Kleine wegkapel bestaande uit een segmentboogvormige nis afgesloten met traliewerk, waarin een beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes geplaatst is. Volgens een arduinen herdenkingssteen binnenin de kapel werd de vanouds bekende kapel, zoals aangeduid op een figuratieve kaart van 1701, heropgebouwd in 1885.


ID: 84895 | Bouwkundig element

Hoeve 't Rood Kasteeltje

Duilhoekstraat 29 (Wetteren)
Omwalde hoeve, vermoedelijk opklimmend tot de 15de of 16de eeuw. Erf toegankelijk via brugje over walgracht en ijzeren hek aan bakstenen pijlers; gekasseide oprit. Woning bestaande uit twee volumes van respectievelijk zes traveeën en twee en een halve bouwlaag en twee traveeën. Grote bakstenen schuur met geknikt zadeldak en centrale doorrit


ID: 84896 | Bouwkundig element

Ensemble van arbeiderswoningen

Eigendakstraat 1-12, 14-16 (Wetteren)
Ensemble van twee tegenover elkaar gelegen rijen arbeiderswoningen, deel uitmakend van kleine sociale woonwijk, gebouwd tussen 1922-1925 naar ontwerp van architect Joseph Michaut.


ID: 85181 | Bouwkundig element

Slagerij en landgebouw

Ezelstraat 17 (Wetteren)
Bedrijfsgebouw met Sint-Antoniuskapelletje, opklimmend tot eind 19de - begin 20ste eeuw, rest van een voormalige hoeve met slagerij. Erf met rechts vrijstaand burgerhuis van 1939, naar verluidt voorheen met slagerswinkel in het vooruitspringende vensterrisaliet met puntgevel.


ID: 84899 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Felix Beernaertsplein 54 (Wetteren)
Burgerhuis in de rij, gebouwd in de jaren 1930 in een vereenvoudigde modernistische stijl. Volgens bewaard bouwplan aanvankelijk met bijhorende ijsfabriek. Enkelhuis van twee bouwlagen onder geknikt zadeldak met oeil-de-boeuf.


ID: 84900 | Bouwkundig element

Dorpscafé

Felix Beernaertsplein 71 (Wetteren)
Nu café "Zotn Hond", deel uitmakend van een ensemble met Hoenderstraat nummer 74. Rond de eeuwwisseling herberg met winkel.


ID: 84898 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Felix Beernaertsplein 8 (Wetteren)
Hoekhuis met de Nieuwstraat, nu Café Sport. Opgetrokken in 1894 door Amand Huylebroeck – De Meyer, cabaretier naast zijn woning in de toenmalige Bokstraat nu de Nieuwstraat.