Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

975 resultaten


ID: 48339 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Zwarte Zustersstraat 29 (Dendermonde)
Burgerhuis bestaande uit twee samengevoegde rijhuizen van elk twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Volgens het kadasterarchief twee huizen ter vervanging een bestaand huis met kolenmagazijn gebouwd in 1890 en in 1911 verenigd tot één woning.


ID: 48330 | Bouwkundig element

Verenigingsgebouw

Zwarte Zustersstraat 8 (Dendermonde)
Voormalige lokalen van de samenwerkende maatschappij De Eendracht van Dendermonde, door deze vereniging herbouwd volgens ontwerp van 1921. Pand met het voorkomen van een rijhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak met mechanische pannen.


ID: 48329 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Zwijvickstraat 21-23 (Dendermonde)
Hoekhuis dat een ensemble vormt met het rijhuis Leo Bruynincxstraat nummer 1, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw en gerenoveerd in het laatste kwart van de 20ste eeuw. Arbeiderswoning van twee bouwlagen onder snijdende geknikte zadeldaken met smal driehoekig dakschild boven de afgeschuinde hoektravee.


ID: 48340 | Bouwkundig element

Ensemble van arbeiderswoningen

Zwijvickstraat 31-33 (Dendermonde)
Ensemble van twee arbeidershuizen volgens spiegelbeeldschema, opgericht in het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 48967 | Bouwkundig element

Militair Hospitaal

Zwijvickstraat 6-8 (Dendermonde)
Het voormalig Militair Hospitaal is een volledig ommuurd beeldbepalend complex gelegen in het centrum van Dendermonde. Het oudste gedeelte, ontworpen door architect Jan-Baptist Segers, bestaat uit drie parallelle panden rond twee binnenkoeren van de straat afgescheiden door een hoge muur met twee poorttoegangen. Door geldgebrek had men in 1865 de werken vroegtijdig moeten staken waardoor de derde vleugel niet afgewerkt was geraakt. Ten zuidwesten, ligt de tegenaan gebouwde jongere L-vormige vleugel met binnentuin, conciërgewoning, poortgebouw en afsluitingsmuur, opgetrokken enkele jaren na 1868, in dezelfde materialen, in eclectische stijl.