Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

568 resultaten


ID: 88182 | Bouwkundig element

Samenstel van lage dorpswoningen

Hofstraat 18-22 (Oostkamp)
Samenstel van lage dorpswoningen uit de 19de eeuw, doch in de tweede helft van de 20ste eeuw gerenoveerd. Verankerde baksteenbouw onder een zadeldak met Vlaamse pannen.


ID: 88183 | Bouwkundig element

Hoeve

Hogestraat 59 (Oostkamp)
Vrij imposante hoeve, zeker opklimmend tot de 18de eeuw confer eerste weergave op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden. Hoeve bestaande uit een woonhuis met heden geïncorporeerd wagenhuis; het geheel is dwars op de straat gericht en ligt aan het einde van een onverharde oprit.


ID: 88352 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Hoogveldstraat 5 (Oostkamp)
Langgestrekte hoeve, gebouwd op het einde van de 18de of in het eerste kwart van de 19de eeuw. Met gras begroeid erf afgeboord met een moerbeihaag en linde aan de erfoprit. Ten noorden van het erf ligt het boerenhuis van het langgeveltype met ten oosten geïntegreerde stalling/berging.


ID: 88184 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kaleshoekstraat 1D (Oostkamp)
Hoeve met losse bestanddelen opklimmend tot de 18de eeuw. Bewaarde boerenwoning van zeven traveeën afgedekt door een licht overkragend zadeldak met Vlaamse pannen.


ID: 87911 | Bouwkundig element

Hoeve Het Torenhof

Kampveldstraat 18 (Oostkamp)
Hoeve met woonhuis aan de straatkant en ten westen in het verlengde gelegen bijgebouwen, een opvallende duiventoren achter de bijgebouwen en een vrijstaand schuurvolume, dwars op de straat. Oorspronkelijk hoeve van het langgeveltype, waarvan het boerenhuis in 1937 is herbouwd op grotere schaal en waarvan een deel van de voormalige nutsgebouwen eveneens in 1937 is verbouwd. Duiventoren op een vierkante plattegrond, drie bouwlagen hoog en afgedekt door een puntdak met grijze en oranje Vlaamse pannen.


ID: 87912 | Bouwkundig element

Kampveldhoeve

Kampveldstraat 22-24 (Oostkamp)
Hoeve daterend deels uit het einde van de 18de eeuw en bestaande uit een woonhuis met aangebouwde stallingen, een tweede woning en een schuurtje, die samen op een L-vormige plattegrond gebouwd zijn en zo het erf deels afsluiten. Aan de noordoostkant van het boerenhuis staat een vrijstaande stal. De hoeve is bereikbaar via een verharde dreef met inlandse eiken en van de straat afgescheiden door een rood- en witgeschilderd buishekken tussen twee wit beschilderde betonnen pijlertjes.


ID: 88185 | Bouwkundig element

Gedenkteken voor kanunnik Andries

Kanunnik Andriesstraat (Oostkamp)
Bakstenen muurtje met rechts halfronde uitstulping waarop het bronzen reliëf met de buste van de kanunnik, gemaakt in 1986 door Geldhof K.


ID: 88186 | Bouwkundig element

Hoekpand aan de Sijslostraat

Kanunnik Andriesstraat 25 (Oostkamp)
Hoekpand aan de Sijslostraat, gebouwd in 1914. Oranje baksteenbouw van twee bouwlagen op simili plint, afgedekt met zwarte leien.


ID: 87913 | Bouwkundig element

Kapel van Nieuwenhove

Kanunnik Duboisplein (Oostkamp)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, opgericht in 2000 omdat de plannen voor het oprichten van een wijkkerk te Nieuwenhove moesten opgegeven worden. Bakstenen pijlerkapel verlevendigd door het gebruik van witsteen voor de aanzet- en sluitstenen rondom de eigenlijke nis.


ID: 87914 | Bouwkundig element

Herdenkingsmonument

Kapellestraat (Oostkamp)
Herdenkingsmonument voor de tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde burgers en soldaten uit Oostkamp en het gehucht Moerbrugge. Ontworpen in 1954 door beeldhouwer Cyriel Maerten en uitgevoerd onder leiding van de Brugse architect J. Lansoght. Plechtig onthuld op 9 oktober 1955.