Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

568 resultaten


ID: 87982 | Bouwkundig element

Hoekpand

Majoor Woodstraat 26 (Oostkamp)
Hoekpand wellicht gebouwd in de eerste jaren van de 20ste eeuw. Baksteenbouw onder een zadeldak met mechanische pannen. De gevel is verfraaid met neoclassicistisch getinte sierpleister confer geprofileerde omlijstingen met oren, sluitstenen, paneelwerk en doorgetrokken lekdrempels.


ID: 87983 | Bouwkundig element

Twee dorpswoningen

Marechalstraat 38-40 (Oostkamp)
Twee woonhuizen onder één gemeenschappelijk pannen schilddak daterend van circa 1900. Kleine voortuin met aan de straatkant een lage, bakstenen muur met buisleuning.


ID: 88214 | Bouwkundig element

Sint-Eligiuskerk

Markt 1 (Oostkamp)
Parochiekerk van Ruddervoorde, toegewijd aan Sint-Eligius of Sint-Elooi. Georiënteerde, driebeukige hallenkerk met pseudo-transept gerealiseerd in verschillende bouwfases, maar vandaag hoofdzakelijk te dateren in de periode 1878-1884 en de jaren 1920. De onderste geleding van de kerktoren dateert mogelijk uit de 13de of 14de eeuw.


ID: 88216 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Markt 11 (Oostkamp)
Lage dorpswoningen, vermoedelijk van het begin van de 19de eeuw. Bewaard laag volume van verankerde baksteen, afgedekt door een zadeldak met Vlaamse pannen


ID: 88215 | Bouwkundig element

Herberg 't Oud Gemeentehuis

Markt 2 (Oostkamp)
Hoekpand in een vereenvoudigde neostijl, volgens het kadaster gebouwd in 1880-1882. Verankerde baksteenbouw onder een half schilddak met mechanische pannen. Aan de kant van de Markt bestaat de gevel uit drie traveeën, waarvan de eerste breder is en geaccentueerd wordt door een traveenis en een getrapt topstuk.


ID: 88367 | Bouwkundig element

Hoeve

Meersenstraat 4 (Oostkamp)
Kleine, eind 19de-eeuwse hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een erf. Boerenhuis met geïncorporeerde stalling evenwijdig met de straat gelegen en met een dwarsgelegen schuurtje aan de zuidwestzijde. Verankerde baksteenbouw onder zadeldaken met pannen, licht overkragend bij de schuur.


ID: 88031 | Bouwkundig element

Huldemonument en gedenkplaat voor de Canadese soldaten en de   burgerlijke slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog

Moerbrugsestraat (Oostkamp)
Huldemonument ontworpen in 1994 door Ben Snauwaert in opdracht van het gemeentebestuur van Oostkamp. Arduinen gedenkplaat met de namen van de burgerlijke slachtoffers van de Slag om Moerbrugge op 11-12 september 1944. Oorspronkelijk aangebracht op een oorlogsgedenkteken en heden ingewerkt in het vredesmonument. Oorspronkelijk onthuld op 11 september 1949 als herinnering aan de Slag om Moerbrugge in 1944..


ID: 87984 | Bouwkundig element

Twee dorpswoningen

Molenstraat 104-106 (Oostkamp)
Twee volgens spiegelbeeld gekoppelde diephuizen uit de jaren 1920. Verankerde, bruine baksteenbouw op een bepleisterde en grijsgeschilderde plint en afgedekt door twee zadeldaken met Vlaamse pannen.


ID: 88115 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Molleree (Oostkamp)
Onze-Lieve-Vrouwekapel volgens het kadaster gebouwd vóór 1880 door Eugenius Veranneman de Watervliet, bij een nog bestaande hoeve die ook in zijn bezit was. Volgens Degrande zou het kapelletje dateren van na 1920. Witgeschilderde baksteenbouw onder een zadeldak met zwarte mechanische pannen, voorafgegaan door een grasperk met linden en haagbeuk. .


ID: 88218 | Bouwkundig element

Kapel van het Heilige Hart

Munkenstraat 1 (Oostkamp)
Kleine neogotische kapel, naar verluidt gedateerd 1879 en gebouwd door de bouwheer van het nabijgelegen kasteel Lakenbossen. Mogelijk is het ontwerp van het kapelletje van de hand van architect baron Jean Béthune, die in die periode de bouw van het kasteel Lakenbossen voor de familie van Outryve coördineerde.