Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

568 resultaten


ID: 88037 | Bouwkundig element

Sint-Godelievekapel

Sint-Godelievestraat (Oostkamp)
Samen met de Sint-Godelievekerk en de pastorie gebouwd op initiatief van E.H. Maurice Vervaecke in 1933, oorspronkelijk deel uitmakend van een ommegang. Op de parochie stonden eertijds namelijk verscheidene kapelletjes ter ere van de Heilige Godelieve, patrones tegen keelpijn en ziekten van de ogen.


ID: 88032 | Bouwkundig element

Dorpswoningen

Sint-Godelievestraat 12-14 (Oostkamp)
Twee woonhuizen uit de jaren 1920. Verankerde, bruine baksteenbouw met een bepleisterde plint met imitatievoegen.


ID: 88033 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Sint-Godelievestraat 16 (Oostkamp)
Lage dorpswoning vermoedelijk uit het einde van de 19de eeuw met achterliggende schuur/stal. Bewaard volume met echter een vernieuwd zadeldak met mechanische pannen, aangepaste openingen en bepleisterde gevels. Geschilderde voorgevel met lage, zwartgeschilderde plint.


ID: 88035 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Sint-Godelievestraat 26 (Oostkamp)
Woonhuis volgens het kadaster van circa 1936. Oranje-bruine baksteenbouw afgedekt door een half gemansardeerd, pannen zadeldak met dakvensters. Voorgevelparement van rode baksteen gecombineerd met roze bakstenen voor enkele accenten; arduinen plint


ID: 88038 | Bouwkundig element

Pastorie van de Sint-Godelieveparochie

Sint-Godelievestraat 53 (Oostkamp)
Pastorie van de Sint-Godelieveparochie, evenals de naast gelegen Sint-Godelievekerk gebouwd in 1933 naar een ontwerp van architect Marcel Hocepied. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen. Bruine baksteenbouw gecombineerd met bepleisterde, witgeschilderde vlakken onder een zadeldak met oranje pannen.


ID: 88282 | Bouwkundig element

Kleine hoeve

Sint-Hubertusstraat 4 (Oostkamp)
In 1912 wordt het hoevetje door de Schietere de Lophem verbouwd: het woonhuis wordt links uitgebreid in oostelijke richting, het landgebouw krijgt aan de oostkant een korte dwarsvleugel bij en het bakhuis wordt nieuw opgetrokken. Later nog verbouwd. Laag woonhuis van vijf traveeën onder een zadeldak met mechanische pannen, mogelijk in kern daterend van het begin van de 19de eeuw.


ID: 88039 | Bouwkundig element

Samenstel van twee burgerhuizen

Sint-Michielsestraat 1-3 (Oostkamp)
Samenstel van twee quasi identieke, volgens spiegelbeeld georiënteerde woningen in historiserende stijl, gebouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Verankerde bruine baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak met pannen.


ID: 88034 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Sint-Michielsestraat 26 (Oostkamp)
Woonhuis uit de jaren 1930 met duidelijke art-deco-invloed. Baksteenbouw onder een steil schilddak met mechanische pannen, hoge schoorsteen en horizontaal dakvenster. Voor de art deco typische, brede bow-window op de verdieping en ander schrijnwerk met karakteristieke roedeverdelingen. Ook bewaarde, typische voordeur.


ID: 88040 | Bouwkundig element

Interbellumwoning

Sint-Michielsestraat 87 (Oostkamp)
Interbellumwoning met art-deco-inslag in het houtwerk. Oranje baksteenbouw op een bepleisterde plint onder een zadeldak met mechanische pannen.


ID: 88041 | Bouwkundig element

Lapidarium

Sint-Pietersplein (Oostkamp)
In de tweede helft van de jaren 1970 beslist de gemeente om de graven van het voormalige kerkhof bij de Sint-Pieterskerk over te brengen naar een nieuw aangelegde begraafplaats aan de rand van de gemeente. Aanleiding was het plaatsgebrek op het kerkhof. Daarbij zijn enkele opmerkelijke grafzerken, geselecteerd op basis van de betekenis van de overledene, de symboliek of de typologie van de graven, en de muurgrafplaten afkomstig van de oude begraafplaatsen in de kerk in situ behouden en verzameld in een lapidarium.