Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

568 resultaten


ID: 88063 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Stuivenbergstraat 112 (Oostkamp)
In oorsprong zeker 18de-eeuwse hoeve van het langgeveltype. Dieper in gelegen langwerpig volume bestaande uit een boerenwoning van vijf traveeën, een aanpalende schuur en een stal; het geheel onder één uniform zadeldak bedekt met Vlaamse pannen.


ID: 88064 | Bouwkundig element

Hoeve 't Kalseienhof

Stuivenbergstraat 121 (Oostkamp)
Dieper in gelegen hoeve met losse bestanddelen uit 1899. Hoeve met een boerenhuis, stal en schuur gelegen rondom een met gras begroeid erf. Erfoprit, deels geasfalteerd, deels gekasseid, afgezoomd door bomen.


ID: 88065 | Bouwkundig element

Hoeve Hulsthof

Stuivenbergstraat 128 (Oostkamp)
Hoeve zeker daterend van het derde kwart van de 18de eeuw. Boerenhuis, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw; heden opgebouwd uit twee volumes onder een apart zadeldak; Langwerpige, ten noorden in het verlengde van het boerenhuis aanpalende stal onder een licht overkragend zadeldak. Bakhuis gelegen aan de erftoegang.


ID: 88066 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Stuivenbergstraat 132 (Oostkamp)
Woonhuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder een licht overkragend zadeldak met Vlaamse pannen., wellicht te dateren circa 1900. In het verlengde ligt een aanpalend schuur/stalvolume.


ID: 88142 | Bouwkundig element

Villa

Talieweg 4 (Oostkamp)
Hedendaagse villa volgens het kadaster daterend van 1973, naar het ontwerp van architect Arthur Degeyter uit Sint-Andries. Witgeschilderde, bakstenen villa gekenmerkt door soberheid en horizontaliteit. Langgerekt, strak volume met gesloten straatgevel; de villa volgt de glooiing van het landschap, waardoor een getrapte vorm ontstaat. Bij de bouw van de villa werd een bestaande bakstenen muur geïntegreerd.


ID: 88285 | Bouwkundig element

Tempeliershoeve

Tempeliersstraat 2 (Oostkamp)
Belangrijke, historische hoeve met losse bestanddelen gelegen rondom een heden verhard erf. Voormalig centrum van één van de vele heerlijkheden op het grondgebied van Ruddervoorde, met name het Hof van Ruddervoorde.


ID: 88286 | Bouwkundig element

Hoeve d'Hoge Schuere

Tempeliersstraat 6 (Oostkamp)
Hoeve zogenaamd d'Hoge Schuere, confer uithangbord, die in kern zeker teruggaat tot de 18de eeuw. Bewaarde schuur; verankerde baksteenbouw onder een uniform pannen zadeldak, met aan de zuidzijde een lichte overkraging. De zuidzijde bewaart sporen van de oude luchtsleuven en zware X-vormige verankeringen. Later ingebrachte openingen onder meer met luik.


ID: 88287 | Bouwkundig element

Brouwerij Sint-Antonius

Terluchtestraat 8 (Oostkamp)
De gebouwen van de brouwerij zijn gebouwd in 1928. De brouwerij is modern opgevat, ingedeeld volgens het cascadesysteem, waarbij het brouwproces verloopt vanuit de zolderverdieping tot in de kelder. Bedrijfspand van vijf traveeën en twee bouwlagen + entresol, afgedekt door twee gekoppelde zadeldaken met mechanische pannen. In het topstuk gevelplaat met opschrift onder een nisje met Sint-Antoniusbeeld.


ID: 88289 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Torendreef 7 (Oostkamp)
Langgestrekte hoeve, gebouwd in 184. Erf afgesloten door betonpaaltjes en een roodgeschilderde dubbel buisleuninghekken. Verankerde baksteenbouw afgedekt door een overkragend zadeldak. Woondeel van vier traveeën en het geïncorporeerde staldeel. Achteraan ligt een dwars nutsgebouw.


ID: 88290 | Bouwkundig element

Standbeeld voor de militaire slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog

Torhoutsestraat (Oostkamp)
Standbeeld voor de militaire slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, naar ontwerp van Karel Laloo. Het oorlogsgedenkteken is opgetrokken na de Eerste Wereldoorlog op de plaats van enkele vernielde huisjes.