Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

366 resultaten


ID: 38199 | Bouwkundig element

Villa

Gentsesteenweg 61 (Deinze)
Ruime bakstenen villa gebouwd eind van de jaren 1920 naar ontwerp van architect Valentin Vaerwyck, gelegen in een omhaagde tuin achteraan uitziend op de Leie. Later uitgebreid met een achteraanbouwsel in aangepaste stijl.


ID: 38200 | Bouwkundig element

Ensemble van stadswoningen

Gentsesteenweg 82-84 (Deinze)
Ensemble van twee huizen in spiegelbeeld, gedateerd 1909; geschilderde bakstenen voorgevel met twee bouwlagen onder gemeenschappelijk schilddak.


ID: 38204 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Georges Martensstraat 14 (Deinze)
Art-nouveaugetint dubbelhuis met twee bouwlagen onder pseudomansardedak, daterend uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Parement van witte geglazuurde baksteen met groene speklagen en arduinen en breukstenen sokkel.


ID: 38205 | Bouwkundig element

Kinderrijtuigenfabriek Puls-Bovie

Georges Martensstraat 18 (Deinze)
Achter de rechter straatwand gelegen bedrijfsgebouwen van de voormalige kinderrijtuigenfabriek Puls-Bovie, opgericht in 1898.


ID: 38147 | Bouwkundig element

Boerenwoning Hoeve Kapelhof en Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

Grijsbulckstraat, Harrelstraat 8 (Deinze)
Boerenwoning van het zogenaamde Kapelhof. Woonhuis van zes traveeën onder zadeldak, opklimmend tot de 18de eeuw. Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand, tweekleurige bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder zadeldak uit het eerste kwart van de 20ste eeuw


ID: 38145 | Bouwkundig element

Klooster en school van de zusters maricolen

Grijsbulckstraat 1-3 (Deinze)
Bakstenen gebouwen achter voortuin met ijzeren hekken tussen bakstenen pijlertjes. Kloostergebouw van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit eerste kwart 20ste eeuw. Neotraditionele baksteenarchitectuur met zijtrapgevels. Schoolvleugel van zes traveeën en één bouwlaag.


ID: 38273 | Bouwkundig element

Della Faille Goed

Groendreef 1 (Deinze)
Pachtgoed eeuwenlang in het bezit geweest van de heren van Nevele, de familie della Faille. Nu nog 19de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen, boerenwoning ten westen en grote dwarsschuur met stallen ten zuiden op het deels verharde erf met ijzeren toegangshek tussen overhoekse begroeide hekpijlers.


ID: 38274 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Groendreef 4 (Deinze)
19de-eeuws hoevetje met losse bestanddelen op grotendeels met gras begroeid erf, met ten noorden boerenwoning, ten westen dwarsschuur en stallen met mestvaalt ervoor en ten zuidoosten bakhuis.


ID: 38000 | Bouwkundig element

Sint-Hendrikscollege

Guido Gezellelaan 105 (Deinze)
Sinds 1865 op huidige plaats, eerst in 18de-eeuws herenhuis van stokerij Delaey bij de Leie, verbouwd tot kostschool en geïncorporeerd als centraal deel van de nieuwe neogotisch getinte bakstenen schoolgebouwen in U-vorm, heden nog de zogenaamde oude gebouwen met ingebouwde kapel, gewijd in 1867. Talrijke uitbreidingen in loop van de 19de en de 20ste eeuw.


ID: 38275 | Bouwkundig element

Kapel van de Heilige Antonius

Heerdweg (Deinze)
Op de zuidelijke straatzijde aan de grens met Meigem gelegen neogotische bakstenen kapel van één travee onder zadeldak, op een stichtingssteen binnenin gedateerd 1895.