Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

158 resultaten


ID: 8921 | Bouwkundig element

Personeelswoning horend bij kasteel

Kasteeldreef 1 (Herzele)
L-vormige personeelswoning uit 1829, gelegen vooraan aan de kasteeldreef en oorspronkelijk deel uitmakend van het kasteeldomein.


ID: 8920 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein van Herzele

Kasteeldreef 2 (Herzele)
Het kasteel van Herzele met omringend park, kasteeldreef en aanhorigheden, werd rond het midden van de 19de eeuw opgetrokken in opdracht van Théophile-Ghislain van de Woestyne. Het huidige uitzicht, een mengeling van neobarok en neoclassicisme dateert van voor de Eerste Wereldoorlog.


ID: 8922 | Bouwkundig element

Personeelswoning horend bij kasteel

Kasteeldreef 5 (Herzele)
Personeelswoning, gelegen vooraan aan de kasteeldreef en oorspronkelijk deel uitmakend van het kasteeldomein. Te dateren van 1829. Dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën, geplaatst onder pannenzadeldak, met bakstenen gevelparement op gecementeerde plint.


ID: 9065 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Kasteelstraat 20 (Herzele)
De huidige pastorie dateert van vóór 1739. De pastorie is een dubbelhuis bestaande uit vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak. De pastorie is gelegen in een beboomde tuin van ongeveer 1 hectare.


ID: 9066 | Bouwkundig element

Hoeve

Kasteelstraat 28 (Herzele)
Vrij vervallen semi-gesloten hoeve uit de 19de eeuw, met oudere kern waarvan de deels witgekalkte gebouwen op gepikte plint gegroepeerd zijn rondom een gekasseid erf.


ID: 9067 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Kasteelstraat 35 (Herzele)
Gesloten hoeve met vierkant gekasseid erf en bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen). Inrijpoort in het dienstgebouw ten noordwesten.


ID: 9068 | Bouwkundig element

Landhuis

Kasteelstraat 61 (Herzele)
Vervallen landgoed uit de 19de eeuw, gebouwd door de familie de Wapenaert. Inplanting in een bocht van de straat, afgesloten door muur en hek; open landschap op de achtergrond.


ID: 9018 | Bouwkundig element

Sint-Lievenskapel

Kauwstraat (Herzele)
De neogotische Sint-Livinus- of Sint-Lievenskapel ligt op een kleine helling buiten de dorpskern. De kapel werd ontworpen door Henri Geirnaert uit Gent in 1907.


ID: 9019 | Bouwkundig element

Herberg De Klok

Kauwstraat 1-3 (Herzele)
Dubbelhuistype met één bouwlaag van zes traveeën onder zadeldak, uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Gecementeerde en beschilderde baksteenbouw. Heden opgesplitst tot twee woonhuizen.


ID: 9021 | Bouwkundig element

Grote gesloten hoeve

Kauwstraat 31 (Herzele)
Grote gesloten hoeve met bakstenen gebouwen van diverse volumes onder zadeldaken, uit midden 19de eeuw; gegroepeerd rondom twee achter elkaar gelegen, rechthoekige gekasseide binnenplaatsen. Ten zuiden, aan de straatkant, rechthoekige inrijpoort onder pannen zadeldak.