Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

337 resultaten


ID: 208067 | Bouwkundig element

Dorpswoning van 1868

Dorpsstraat 59 (Koekelare)
Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (rode mechanische pannen). De beschilderde cementering van de lijstgevel dateert uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 208056 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dorpsstraat 7, 7C (Koekelare)
Burgerhuis en handelshuis, van 1930, zie jaarsteen in het fronton. Breedhuis van twee bouwlagen onder mansardedak (leien).


ID: 208057 | Bouwkundig element

Handelspand

Dorpsstraat 9 (Koekelare)
Burgerhuis en handelshuis, volgens het kadaster in 1872 gebouwd door een bakker ter vervanging van een ouder huis. In 1896 wordt het huis vergroot en wordt een landgebouw in de tuin opgetrokken door een Koekelaarse vleesverkoper.


ID: 208881 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Dweersstraat 1 (Koekelare)
Achterin gelegen hoeve, als site minimaal opklimmend tot 1740. Bestaande uit een vrijstaand boerenhuis en een stal en schuur in gesloten L-vormige opstelling rondom een deels begraasd, deels gekasseid erf met een grote mestput. Toegankelijk via een onverharde oprit, ter hoogte van de hoeve afgesloten door een smeedijzeren hek tussen betonnen pijlers.


ID: 208882 | Bouwkundig element

Schuur van 't Waaiboerhof

Dweersstraat 4 (Koekelare)
Gelegen in een bocht van de weg. Als site minimaal opklimmend tot de 18de eeuw met gebouwenbestand uit de 18de eeuw met toevoegingen uit de 19de en 20ste eeuw. Hoeve met vrijstaande bestanddelen georganiseerd rond een verhard erf.


ID: 208439 | Bouwkundig element

Wegwijzer

Eernegemstraat (Koekelare)
Wegwijzer aan het begin van de straat, vermoedelijk te dateren circa 1935. In 1935 wordt de Provinciale toelage voor wegenwerken afhankelijk gemaakt van het plaatsen van wegwijzers die aan specifieke richtlijnen voldeden.


ID: 208445 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Eernegemstraat 71 (Koekelare)
Hoevetje uit het einde van de 19de eeuw of het begin van de 20ste eeuw. Beeldbepalende ligging aan een vroegere haakse bocht van de weg, ter hoogte van het gehucht "Leugenboom".


ID: 208451 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Eikendreef 22 (Koekelare)
Boerenarbeiderswoning uit het einde van de 19de eeuw of het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rode baksteenbouw van vier traveeën onder zadeldak.


ID: 208622 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Fransmansplein (Koekelare)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden van de beide wereldoorlogen, ingehuldigd in 1946 en in 1987 heropgericht ten noorden op het voormalige kerkhof rondom de Sint-Martinuskerk. Op een verhoog met drie treden en een plint staat een hardstenen gedenkmuur in de vorm van een drieluik, met verhoogd middendeel en met zware rechthoekige kroonlijst afgewerkt. In het midden is een beeldhouwwerk in vlakreliëf geplaatst. Links en rechts zijn hardstenen gedenkplaten aangebracht. Het gedenkteken werd uitgevoerd door Alph. Bossaert.


ID: 208623 | Bouwkundig element

Heldenhuldezerkje Willemsfonds

Fransmansplein (Koekelare)
Heldenhuldezerkje, geplaatst door het Willemsfonds, op het voormalige kerkhof rondom de Sint-Martinuskerk. Gelegen ten noorden van de kerk (zijde van het Fransmansplein), nabij het gedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden.