Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

165 resultaten


ID: 215031 | Bouwkundig element

Lagere Jongensschool 19

Van Peenestraat 4 (Antwerpen)
Lagere school in modernistische stijl, gebouwd door de stad Antwerpen in 1937-1939. Stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke kreeg in 1935 opdracht de school te ontwerpen in het binnengebied van het bouwblok gevormd door de Van Peenestraat, de Schijfstraat, de Max Elskampstraat en de Alfons De Cockstraat.


ID: 214767 | Bouwkundig element

Gaarkeuken 110

Vosseschijnstraat 21 (Antwerpen)
Gaarkeuken 110 werd gebouwd op initiatief van de gebroeders Maes, brouwers uit Waarloos. Het ontwerp werd in 1907 getekend door bouwmeester J.C. Franck uit Kontich.


ID: 212720 | Bouwkundig element

Openluchtzwembad De Molen

Wandeldijk 40 (Antwerpen)
Openluchtzwembad in gewapend beton, in 1935 gebouwd door het bouwbedrijf Constructor. Een bassin van 50 bij 25 m werd oorspronkelijk op het niveau van de begane grond aan vier zijden omringd door allerlei dienstruimten, bergplaatsen, kleedcabines, sanitair toegangstrappen en technische installaties, onder een terras met balustrade.


ID: 214773 | Bouwkundig element

Commandobunker Civiele Bescherming

Willem Lepelstraat (Antwerpen)
Deze massieve, betonnen commandobunker is gelegen middenin het complex met sociale woningen op het bouwblok tussen de Kloosterstraat, Prekersstraat, Willem Lepelstraat en Van Craesbeeckstraat. De constructie dateert uit de periode na de Tweede Wereldoorlog, gekenmerkt door de politieke spanningen tussen oost en west.


ID: 214135 | Bouwkundig element

Mouterij-Brouwerij Verhaeghe

Beukenhofstraat 96 (Anzegem)
Mouterij-brouwerij Verhaeghe, familiebedrijf opgericht in 1885. Gaaf bewaard complex, met binnenin goed geconserveerde brouwinstallaties uit het interbellum.


ID: 214960 | Bouwkundig element

Landelijke interbellumwoning

Kleimolenstraat 2 (Anzegem)
Interbellumwoning op de vroegere molenbelt genaamd 'Den Dam'. Rode baksteenbouw boven plint in breuksteenimitatie, gemansardeerd tentdak geritmeerd door verzorgde dakvensters, aflijnende gootlijst, rechthoekige muuropeningen met schuifvensters, toegangen geaccentueerd door glazen afdakjes en door driezijdige erkers.


ID: 76658 | Bouwkundig element

Gedenkteken

Gemeenteplein (Asse)
Gedenkteken voor de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen, gelegen aan de oostzijde van het plein, ter hoogte van het oude gasthuis en ingehuldigd op 29 mei 1921.


ID: 214980 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument

Plaats (Bever)
Het oorlogsgedenkteken bestaat uit een gestileerde hardstenen sokkel waarop een naar de overwinningsgodin Nikè verwijzende gevleugelde vrouw in brons.


ID: 215032 | Bouwkundig element

Ommegang van de Nieuwe Beeweg

Kapelwegel (Beveren)
Ommegang van de Rozenkrans, opgericht in 1962-1968 als opvolger van de op één statie na verdwenen neogotische ommegang ten oosten van de kapel. 15 Mariale staties, van de Annunciatie tot de Kroning van Maria, opgesteld langs lusvormig pad in parkaanleg.


ID: 214867 | Bouwkundig element

Begraafplaats Sint-Engelbertusparochie

Sint-Engelbertusstraat (Beveren)
De hertog van Arenberg schonk de grond voor een begraafplaats bij de Sint-Engelbertuskerk van Prosperdorp en bekostigde de aanlegwerken ervan. Het plan daarvoor werd in 1908 opgemaakt door Henri Ryckaert.