Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

392 resultaten


ID: 11280 | Bouwkundig element

Boerenhuis van de Vleerakkerhoeve

Kerkhofweg 116 (Antwerpen)
Boerenhuis van de Vleerakkerhoeve, een hoevesite die in kern minstens opklimt tot het laatste kwart van de 18de eeuw (zie Ferraris), gesitueerd op een door een populieren- en berkenrij afgezoomd perceel aan de kruising van de historische tracés Manebruggestraat en Kerkhofweg.


ID: 305113 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing met werkplaats in eclectische stijl

Knyffstraat 4-8 (Antwerpen)
Eenheidsbebouwing van drie meergezinswoningen in eclectische stijl, met een achter het nummer 8 gelegen werkplaats met inrij. De panden zijn in 1915 als vroegste bebouwing in de straat opgetrokken door de bouwmaatschappij die ook instond voor het trekken en verkavelen van de Knyffstraat en de parallelle Basseliers- en Ravelsbergstraat, maar welke door het ontbreken van de gegevens in de kadastrale legger niet kon worden geïdentificeerd.


ID: 305114 | Bouwkundig element

Burgerhuis in laat-modernistische stijl

Koningsarendlaan 10 (Antwerpen)
Burgerhuis in laat-modernistische stijl naar ontwerp van Leander Waterschoot uit 1963. Opdrachtgever was zijn zoon Frans Waterschoot, die een woning betrok in de Alfons Schneiderlaan 33. Het gebouw is een representatief, maar vooruitstrevend voorbeeld van de naoorlogse bel-etagewoning.


ID: 305115 | Bouwkundig element

Praktijkwoning Hellemans

Koningsarendlaan 11 (Antwerpen)
Burgerhuis met kinesitherapiepraktijk in laat-modernistische stijl gebouwd in opdracht van het echtpaar Hellemans naar ontwerp van de architecten Herman de Winter en Herman Van Hunsel uit 1979.


ID: 102307 | Bouwkundig element

Koraalplaats

Koraalplaats 1-28, 29 (Antwerpen)
De als stadsgezicht beschermde Koraalplaats vormt binnen het tussen de Schijn en het Rivierenhof gelegen historische stegenpatroon van Deurne-Dorp zuidwaarts van de Turnhoutsebaan, het jongste tracé. De toegang tot de steeg wordt gekenmerkt door stenen huisjes met een minstens tot de vroege 19de eeuw opklimmende kern, in de jaren 1970 omgevormd tot Volksmuseum Turninum. Tussen de bescheiden arbeiderswoningen, die sterk variëren in bouwperiode en stijl, is nog één houten servitudewoning bewaard.


ID: 11284 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Fredegandus

Lakborslei (Antwerpen)
Vrijstaande georiënteerde kruiskerk met pseudo-basilicale opstand; regionale laatgotiek uit de 17de eeuw, omringend kerkhof.


ID: 11285 | Bouwkundig element

Sint-Fredeganduskerkhof

Lakborslei (Antwerpen)
Vrij gestructureerd landschapskerkhof ingedeeld in perken, geconcipieerd rond een centrale as, deels rond kerk gelegen en in 1885, 1924 en 1928 vergroot.


ID: 212580 | Bouwkundig element

Grafmonument Nollet-De Clerck

Lakborslei (Antwerpen)
Gaspard Nollet gestorven in 1944, graf uitgevoerd in arduin met een contrast in textuur tussen de gefrijnde grafplaat en de gebouchardeerde stèle.


ID: 216322 | Bouwkundig element

Monument Overleden Politieke Gevangenen

Lakborslei (Antwerpen)
Hardstenen oorlogsmonument van architect Paul De Meyer en beeldhouwer René Boschmans, onthuld in 1947.


ID: 11282 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Lakborslei 167 (Antwerpen)
Eengezinswoning van drie ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak, ontworpen in 1928 door Karel Van Looy, in 1929 afgewerkt.