Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

214 resultaten


ID: 39543 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Ninoofsesteenweg 540 (Halle)
Bakstenen constructies uit de tweede helft van de 19de eeuw, gelegen rondom een geplaveid erf. Toegangspoort onder ijzeren dwarsligger opgenomen in de gebouwen.


ID: 39544 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Ninoofsesteenweg 600 (Halle)
Vernieuwd huis, waarvan alleen de 1884 gedateerde zijgevel nog aan de vroegere constructie herinnert.


ID: 39545 | Bouwkundig element

Stadswoning

Ninoofsesteenweg 633-635 (Halle)
In meerdere woningen verdeeld tweeverdiepingshuis, gedateerd 1887.


ID: 39546 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Ninoofsesteenweg 643 (Halle)
Gesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw, met bakstenen gebouwen rondom een geplaveid erf, overluifelde inrijpoort en een veldpoort onder houten latei.


ID: 39547 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Ninoofsesteenweg 648 (Halle)
Tweelaags hoekhuis van baksteen in de zijgevel gedateerd 1886; afgesnuite gevelhoek met een niskapelletje boven de deur.


ID: 81814 | Bouwkundig element

Ommegangkapel van 1681

Onze-Lieve- Vrouwweg (Halle)
Kapel die deel uitmaakt van de ommegang en gelegen aan de baan die uitkomt op de Ninoofsesteenweg. Bakstenen kapel met zadeldakje en rondboognis van arduin.


ID: 214928 | Bouwkundig element

Kapel Jeugd en Boerinnenbond

Onze-Lieve- Vrouwweg (Halle)
Kapel opgetrokken door de Jeugd- en Boerinnenbond in 1999; spitsbogige pijlerkapel van baksteen met beeld van de Zwarte Madonna van Halle.


ID: 39573 | Bouwkundig element

Hof te Lorik

Pachtersweg 150 (Halle)
Belangrijk hoevecomplex met mooi volumespel der gewitte bakstenen gebouwen onder pannen zadeldakken, gelegen omheen een groot geplaveid erf. Twee identieke poorten onder ijzeren latei geven toegang tot het erf en tot de weilanden.


ID: 214977 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument

Parklaan (Halle)
Het in het stadspark van Halle opgerichte oorlogsgedenkteken werd ontworpen door architect J. Pauwels en Marcel Rau, een klassiek beeldhouwer en ontwerper van medailles en geldstukken.


ID: 308075 | Landschappelijk element

Platanendreef

Platanendreef (Halle)
De Platanendreef in Hallerbos loopt vanaf het wegenkruispunt Achtdreven naar het noordoosten en krijgt hier het karakter van een holle weg. Het wegdek is half verhard maar heeft nog duidelijke restanten van een historische verharding met lichtgrijze onregelmatige natuursteenblokken. De Platanendreef wordt gekenmerkt door een kaarsrecht tracé en een strakke noordoost zuidwest oriëntatie. De naam Platanendreef verwijst vermoedelijk naar de boomsoorten die hier werden aangeplant tijdens de Arenbergperiode.