De Inventaris van het Onroerend Erfgoed

Je zoekopdracht leverde 227 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .. 12 ] Volgende

Waregem

Waregem (West-Vlaanderen)

Stad gelegen in het zuidoosten van de provincie West-Vlaanderen, tegen de grens met Oost-Vlaanderen. Fusiegemeente gerealiseerd in 1977 uit Waregem, Beveren-Leie, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve. De fusiegemeente heeft een totaal van 36.192 inwoners (01/01/2009); de totale oppervlakte bedraagt 4.434 ha.

ID: 120274

Grote Heerweg (Beveren-Leie)

Beveren (Waregem)

Straat in het noordwesten van Beveren-Leie. De straat vertrekt bij de grens met de gemeente Harelbeke, waar de straat in het verlengde loopt van de straat Beverhoek, en loopt in noordoostelijke richting naar de grens met Desselgem.

ID: 125772

Geen afbeelding beschikbaar

Beveren-Leie

Beveren (Waregem)

Deelgemeente van Waregem met een oppervlakte van 637 ha. De deelgemeente grenst in het noorden aan de gemeente Ooigem (Wielsbeke), in het noordwesten aan de gemeente Bavikhove (Harelbeke), in het oosten aan deelgemeente Desselgem (Waregem), in het zuiden aan gemeente Deerlijk en in het zuidwesten aan gemeente Harelbeke.

ID: 126106

Geen afbeelding beschikbaar

Desselgem

Desselgem (Waregem)

Deelgemeente van 5.199 inwoners (01/01/2009) en een oppervlakte van 745 ha gelegen ten westen van de gemeente Waregem.

ID: 126110

Briek Schotteplein

Desselgem (Waregem)

Pleintje in de dorpskern van Desselgem, gelegen op de hoek van de Liebaardstraat en de Meierie. Het plein is genoemd naar wielrenner Albéric Schotte (1919-2004), "de laatste Flandrien", aangezien hij jarenlang in Desselgem woonde en werd begraven op de begraafplaats van Waregem.

ID: 126111

Grote Heerweg (Desselgem)

Desselgem (Waregem)

Straat ten zuidwesten van het centrum van Desselgem. Het grootste gedeelte van de straat loopt op grondgebied Beveren-Leie en bereikt de grens met Desselgem ter hoogte van de Ezelbeek (op een vijftigtal meter van de dorpskern van Desselgem).

ID: 126114

Geen afbeelding beschikbaar

Sint-Eloois-Vijve

Sint-Eloois-Vijve (Waregem)

Deelgemeente met een oppervlakte van 445 ha gelegen ten noordwesten van Waregem. De deelgemeente grenst in het noorden aan Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke), in het oosten aan Zulte, in het zuidoosten aan Waregem, in het zuidwesten aan Desselgem (Waregem) en in het westen aan Wielsbeke.

ID: 126102

Stationsstraat

Waregem (Waregem)

Straat in het centrum van Waregem, die loopt van de Markt naar het kruispunt met de Noorder- en Oosterlaan. Buiten de stadskern loopt de weg verder als Vijfseweg. De straat vormt één van de hoofdtracés van het stadscentrum. De straatnaam, oorspronkelijk de "Statiestraete", dateert van circa 1839.

ID: 125718

Geen afbeelding beschikbaar

Waregem

Waregem (Waregem)

De deelgemeente grenst in het noorden aan Sint-Eloois-Vijve (Waregem), in het oosten aan Kruishoutem (Oost-Vlaanderen) en Wortegem (Wortegem-Petegem; Oost-Vlaanderen), ten zuiden aan Vichte (Anzegem) en ten westen aan Deerlijk en Desselgem (Waregem).

ID: 126043

Abdijstraat

Abdijstraat (Waregem)

Straat in het noorden van Desselgem. De straat vertrekt van het kruispunt met de Ter Lindenstraat en Hooistraat, loopt in noordelijke richting naar de Leie toe en daarna in westelijke richting, evenwijdig met de Leie, tot Desselgem-Trakel.

ID: 125965

Geen afbeelding beschikbaar

Achterstraat

Achterstraat (Waregem)

Straat ten zuidwesten van de gemeentekern van Waregem, gelegen in het gehucht Spitaal-Evangelieboom. De straat loopt van de Leemputstraat naar de Spitaalstraat. De straatnaam verwijst het foncier en de heerlijkheid 't Achterstraete (nr. 50).

ID: 125572

Sociale woonwijk Torenhof

Albert Servaeslaan, Beiaardstraat, Churchilllaan, Gustaaf Desmetstraat, Hof Ter Waaien, Oosterlaan, Roger De Backerstraat, Staf Stientjeslaan, Torenlaan, Zultseweg (Waregem)

Wijk in het centrum van Waregem, afgebakend door de Churchilllaan in het zuiden, de Zultseweg in het westen en de Oosterlaan in het noordoosten. De wijknaam verwijst naar het hier gelegen voormalige Torentje van Eertbrugge en de bijhorende villa "In den Toren".

ID: 125726

Albrecht Rodenbachwijk

Albrecht Rodenbachwijk (Waregem)

Straat in het centrum van Desselgem, gelegen ten zuidoosten van het centrum. De straat vertrekt van de Meierie en loopt in noordoostelijke richting naar de Kleine Driesstraat/Haakstraat. Halverwege bevinden zich aan weerszijden van de straat twee bredere straattracés.

ID: 125966

Alfred De Taeyelaan

Alfred De Taeyelaan (Waregem)

Straat ten oosten van het centrum van Desselgem. De straat loopt vanaf de Pieter Carlierstraat, eerst in westelijke, dan in zuidelijke richting. Straat genoemd naar Alfred De Taeye (1905-1958), volksvertegenwoordiger, burgemeester van Kortrijk en minister van volksgezondheid en gezin.

ID: 125967

Geen afbeelding beschikbaar

Aloise Biebuyckstraat

Aloise Biebuyckstraat (Waregem)

Straat in het noorden van Sint-Eloois-Vijve. De straat vertrekt van het Sint-Elooisplein en loopt in noordelijke richting naar de grens met de naburige gemeente Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) ter hoogte van de brug over de Leie. Straat genoemd naar luitenant-generaal Aloise Biebuyck (1860-1944).

ID: 125742

Geen afbeelding beschikbaar

Alsteen

Alsteen (Waregem)

Straat in het noordoosten van Desselgem, ten noordoosten van het centrum gelegen. Doodlopende zijstraat van de Zilverbergstraat. Straat genoemd naar een stuk land te Desselgem dat aan Aelsteen-dienst (leendienst) was onderworpen.

ID: 125968

Anzegemseweg

Anzegemseweg (Waregem)

Straat ten zuiden van het centrum van Waregem die loopt vanaf de E17, in het verlengde van de Expresweg naar de grens met Anzegem. Op het grondgebied van Anzegem loopt de straat verder onder de naam Grote Leiestraat. De straatnaam wijst op de functie van de weg als verbinding tussen Waregem en Anzegem.

ID: 125574

Geen afbeelding beschikbaar

Azalealaan

Azalealaan (Waregem)

Straat ten oosten van het centrum van Waregem die loopt van de Tjollensstraat en zich uitsplitst in twee doodlopende tracés: één in zuidelijke en één in zuidwestelijke richting. De straatnaam verwijst naar de bloemsoort.

ID: 125575

Sociale woonwijk ‘t Gaverke

Azalealaan, Geraniumlaan, Pijkstraat, Tjollensstraat, Tulpenlaan (Waregem)

Tussen 1956 en 1961 realiseerde de sociale huisvestingsmaatschappij Helpt Elkander een wijk (’t Gaverke) van 113 woningen naar ontwerp van Maurice en Marc Bovyn en Karel Algoed, in 1967 werd aangevuld met 16 bejaardenwoningen naar ontwerp van Karel Algoed.

ID: 302401

Geen afbeelding beschikbaar

Baanstknokstraat

Baanstknokstraat (Waregem)

Straat ten noordwesten van het centrum van Waregem die loopt van het kruispunt met de Roger Van Steenbruggestraat naar de Eikenlaan. De straat ontleent de naam aan de Baanstknok die zich ongeveer aan de kruising met de Eikenlaan bevond.

ID: 125576

Je zoekopdracht leverde 227 resultaten.

Vorige [ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 .. 12 ] Volgende
Download als CSV-bestand
Tonen in Google Earth
Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.