Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

150 resultaten


ID: 200966 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats De Panne

Kerkstraat (De Panne)
Belgische militaire begraafplaats, aangelegd vanaf januari 1918. De begraafplaats heeft een rechthoekige plattegrond, met rechthoekige perken die geometrisch zijn aangelegd rond een centrale vlaggenmast. De rijen graven zijn meestal dubbel, rug aan rug, aangelegd, met aanplantingen ertussen.


ID: 213325 | Bouwkundig element

De Panne Communal Cemetery

Kerkstraat (De Panne)
Op de gemeentelijke begraafplaats van De Panne is er een Brits militair ereperk met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.


ID: 16180 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieter

Kerkstraat 53 (De Panne)
Driebeukige, neogotische hallenk erk met toren op het noordwesten. Uitgangspunt: bouw van neogotische kapel door toedoen van mejuffrouw Calmeyn, kleindochter van P. Bortier, in 1860 in zogenaamd Jozefdorp. Gele baksteenbouw; leien bedakingen. Variante op het laatgotische patroon van hallenkerk met westtoren: hallenkerk met noordwesttoren.


ID: 92105 | Bouwkundig element

Orgel kerk Sint-Petrus

Kerkstraat 53 (De Panne)
Herkomst en ontstaansgeschiedenis van dit orgel zijn, hoewel recent, eerder onduidelijk. Het instrument is wellicht kort na 1891 aangekocht. Totaal omgebouwd door Loncke Orgelbouw (Zarren) in 1985.


ID: 16272 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kerkweg 6 (De Panne)
Oorspronkelijk omwalde (?) hoeve met losse opstelling van gebouwen rondom onverhard erf, bereikbaar ten zuiden via verharde oprit; vlak achter duinengordel gesitueerd, ten noordwesten van kerk, aan spoorweglijn Adinkerke-Duinkerke.


ID: 16253 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw in art nouveau

Konijnenweg 1_1-2, Zeelaan 95 (De Panne)
Bakstenen hoekhuis in art-nouveaustijl van 1927, zie jaarsteen in erkervormig vooruitspringende straatgevel, met een kenmerkende behandeling van de vensters.


ID: 213256 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Koning Albertplein (De Panne)
Gedenkteken voor de militaire doden van de Eerste Wereldoorlog van De Panne. Het gedenkteken naar ontwerp van Jules Bernaerts, werd in 1922 in aanwezigheid van koning Albert onthuld. Na de Tweede Wereldoorlog werden nieuwe namen toegevoegd.


ID: 16221 | Bouwkundig element

Villa's Les Eglantines, Les Argousiers en Linette

Koning Albertplein 1-2, 3 (De Panne)
Cottages met pseudo-vakwerk als reminiscentie aan Normandische bouwtrant. Villa Linette in 1900 gebouwd door Albert en Alexis Dumont.


ID: 16222 | Bouwkundig element

Villa Martha

Koning Albertplein 12 (De Panne)
Alleenstaande, grotere cottage. Polygonaal hoektorentje links met spitsbekroning; afwisselend dakenspel.


ID: 16182 | Bouwkundig element

Cottagevilla Mon ami Pierrot

Koninginnelaan 13 (De Panne)
Cottage; wisselend dakenspel tengevolge vele dakkapellen, -vensters en uileborden; pseudo-vakwerk; eerste helft van de 20ste eeuw.