Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

150 resultaten


ID: 16267 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Dijk 10 (De Panne)
Respectievelijk enkelhuis van drie traveeën en breedhuis van twee traveeën met links opkamer + zes traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldaken (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen, scherpere dakhelling bij nummer 12), uit de 19de eeuw.


ID: 16266 | Bouwkundig element

Afspanning De Hoorn

Dijk 6 (De Panne)
Breed hoekhuis met links stal van één travee + twee traveeën tellende opkamer + herberg van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 16270 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dorpsstraat 15 (De Panne)
Burgerhuis, licht inspringend ten opzichte van overige straatbebouwing; voorafgegaan door kleine siertuin met hek.


ID: 16268 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Audomarus met kerkhof

Dorpsstraat 3_2 (De Panne)
Bedehuis met omringend kerkhof, aan de Stationsstraat begrensd door een muur met hek. Neogotische hallenkerk naar ontwerp van architect P. Buyck van 1855 met deels romaanse, deels gotische toren en transept daterend uit een belangrijke bouwfase in de 13de eeuw. Verankerde gele baksteenbouw met aanwezigheid van ijzerzandsteen in transept, onder leien bedekkingen. De plattegrond ontvouwt een voorgeplaatste westtoren met aanleunende kruisbeuken, een driebeukig schip van vijf traveeën met rechte sluiting van zijkoren en een hoofdkoor van een rechte travee met driezijdige sluiting; aanleunende sacristie en stookplaats. Het kerkhof bewaart een collectie graftekens uit de periode van de Eerste Wereldoorlog tot de late jaren 1970. In de kerk en op het kerkhof oorlogsgedenktekens en graven van militairen.


ID: 92103 | Bouwkundig element

Orgel kerk Sint-Audomarus

Dorpsstraat 3_2 (De Panne)
In oorsprong een orgel van Pierre (jr) van Peteghem (Gent), gebouwd ergens tussen 1823 en 1846. Totaal omgebouwd door Frederik Loncke (Esen) in 1901.


ID: 16269 | Bouwkundig element

Gemeentehuis-Herberg

Dorpsstraat 7 (De Panne)
Breedhuis van vijf traveeën + twee traveeën rechts met opkamer en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), in kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 306840 | Bouwkundig element

Militaire constructies Duinhoek

Duinhoekstraat 66, 70-72, 76 (De Panne)
Militaire constructies uit de Tweede Wereldoorlog ter hoogte van het gehucht Duinhoek/De Leugenaar, ten noorden/noordwesten van Adinkerke, ten zuiden van De Panne, op twee kilometer van de kustlijn verwijderd.


ID: 16163 | Bouwkundig element

Hotel Continental

Duinkerkelaan 11 (De Panne)
Hotel met art-nouveau-inslag gebouwd in 1908 door Albert en Alexis Dumont. Bepleisterde, beschilderde lijstgevel op arduinen sokkel met gebruik van natuursteen voor decoratieve elementen. Gevelritmering door erkers; art-nouveau-inslag merkbaar in gebogen lijn van roedeverdeling met ingeschreven ellips.


ID: 16164 | Bouwkundig element

Hotel du Sablon

Duinkerkelaan 19 (De Panne)
Hoekhuis in art-decostijl; baksteenbouw met cementbepleistering rondom muuropeningen, op betegelde (bruinrood gemarmerde tegels met zwart-gele banden) onderbouw; overkragende bovenverdieping rustend op degraderende consoles; hoektravee geaccentueerd door middel van erkervormig risaliet, uitlopend op balkon met stompe spitsbekroning; versiering in vorm van lisenen; rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken; betonnen balkonleuningen.


ID: 16165 | Bouwkundig element

Burgerhuis Self Service Diana

Duinkerkelaan 21 (De Panne)
Baksteenbouw met gebruik van natuursteen (Euvillesteen ?) voor constructief belangrijke en decoratieve delen; bovenbouw gekarakteriseerd door linker en rechter (breder) erkerrisaliet uitlopend op respectievelijk dakkapel met klokgeveltje en schoudergevel; vierzijdige, natuurstenen lantaarn op sokkel tussen beide gevels in; bakstenen in keperverband ter opvulling van boogvelden en panelen; aangepaste begane grond met bewaring van oorspronkelijke muuropeningen.