Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

150 resultaten


ID: 16217 | Bouwkundig element

Cottagevilla Suécia

Halmenstraat 3 (De Panne)
Cottage gebouwd in 1912 door Albert en Alexis Dumont. Nok en bovenverdieping in pseudo-vakwerk verraden Normandische invloed.


ID: 200970 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats Adinkerke met Brits ereperk

Heldenweg (De Panne)
Belgische militaire begraafplaats, aangelegd vanaf eind september 1914, als uitbreiding van het bestaande kerkhof van Adinkerke. De begraafplaats omvat ook een Brits militair ereperk. De gebogen voormuur is uitgewerkt in de vorm van een arcade met gekoppelde rondboogopeningen op hardstenen deelzuiltjes, met centraal een hogere toegangspoort onder puntgevel met tweeledig smeedijzeren hekken. De graven zijn doorgaans in dubbele rijen aangelegd.


ID: 213255 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Heldenweg (De Panne)
Oorlogsgedenkteken met beeld van Octave Rotsaert voor de militaire doden van Adinkerke en Veurne-Bewesterpoort. Het gedenkteken werd onthuld in 1922. Na de Tweede Wereldoorlog werden nieuwe namen van oorlogsslachtoffers toegevoegd.


ID: 16271 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Heldenweg 1 (De Panne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse opstelling van gebouwen rondom onverhard, met bakstenen paden omzoomd erf, gelegen ten noorden van kerk en ten zuiden van station, nabij soortgelijke hoeve. Sporen van vroegere wal ten oosten. Kleine boomgaard afgezet met populieren, achter het huis.


ID: 16227 | Bouwkundig element

Cottage Doll

Hoge Duinenlaan 1 (De Panne)
Cottage midden laag ommuurd tuintje, op tweesprong van Thiriarweg. Hoekhuis onder mansardedak (leien), naar ontwerp van architecten Albert en Alexis Dumont van 1899, zie opschrift op linkervensterlatei.


ID: 16220 | Bouwkundig element

Cottage Le Nid

Hoge Duinenlaan 28 (De Panne)
Alleenstaande cottage zogenaamd "Le Nid", gebouwd rond 1908-1909, midden tuin aan straatzijde afgezet door middel van laag bakstenen muurtje met houten hek. Vierkantig, bakstenen gebouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, voornamelijk bevallig omwille van het vele houtwerk, de sierlijke vensterkozijnen en de kleine roedeverdeling.


ID: 16179 | Bouwkundig element

Bakkerij Patisserie Blomme

J. Demolderlaan 14 (De Panne)
Enkelhuis naar ontwerp van architect Pierre Smagge (De Panne), zie gevelsteen rechts van winkelpui.


ID: 16176 | Bouwkundig element

Burgerhuizen in cottagestijl

J. Demolderlaan 4-8 (De Panne)
Vrij kleurrijk ensemble gevormd door aanpalende cottages; alle met verhoogde begane grond, bereikbaar via bordes.


ID: 92106 | Bouwkundig element

Orgel  van de Koninklijke Kapel van de paters Oblaten

Kapellelaan 3 (De Panne)
Orgel van Jean-Emile Kerkhoff (Schaarbeek), gebouwd in het eerste decennium van de 20ste eeuw voor een privé-persoon in Vilvoorde, en door de paters Oblaten aangekocht in 1930.


ID: 209035 | Bouwkundig element

Kloosterkapel van de paters oblaten

Kapellelaan 3 (De Panne)
Neogotische kloosterkapel van de paters oblaten van 1906-1908, ook gekend als Koninklijke Kapel. Eenbeukig, noord-zuid georiënteerd zaalkerkje van acht traveeën onder zadeldak, afgesloten door driezijdige apsis.