Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

330 resultaten


ID: 48048 | Bouwkundig element

Zeggebroek

Heulendonk 22 (Maldegem)
Voormalige hoeve met losse bestanddelen met ten oosten in boomgaard ingeplante boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Ten noorden, haaks tussen huis en straat, bakstenen dwarsschuur van zeven traveeën onder zadeldak met pannen.


ID: 48049 | Bouwkundig element

Herberg

Heulendonk 25 (Maldegem)
In de straatbocht gelegen voormalige herberg. Bakstenen huis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), volgens kadasterarchief volledig heropgebouwd in 1913.


ID: 49024 | Bouwkundig element

Hoeve

Heulendonk 32 (Maldegem)
Haaks op de straat ingeplant boerenhuisje van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, vermoedelijk uit eind 18de of begin 19de eeuw.


ID: 216450 | Bouwkundig element

Duitse observatiepost 'Stützpunkt Friedrich'

Hoornstraat (Maldegem)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog ten oosten van Den Hoorn-Sint-Rita, opgetrokken als onderdeel van de 'Hollandstellung'.


ID: 48023 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hoornstraat 10 (Maldegem)
Hoevetje met losse bestanddelen, gelegen ten noorden van de Verloren Kreek, reeds opgetekend op de kaart van de Ferraris van 1771-1778, aangepast en nieuwe bijgebouwen volgens kadasterarchief van 1939.


ID: 85535 | Bouwkundig element

Bunkers

Jonkvrouwdreef (Maldegem)
Twee bunkers, waarvan één met mitrailleurstelling, gericht naar het Duitse jachtvliegveld uit de Tweede Wereldoorlog.


ID: 48050 | Bouwkundig element

Hoeve familie Sierens

Kallestraat 32 (Maldegem)
Hoeve met losse bestanddelen met ten noorden van het erf ingeplant boerenhuis van één bouwlaag onder zadeldak, uit de 18de eeuw. Ten zuiden, bakstenen schuur van acht traveeën onder zadeldak. Achter de schuur, mestvaalt en bakstenen stalgebouwtje met vier staldeuren onder zadeldak.


ID: 50671 | Bouwkundig element

Privékliniek en dokterswoning De Lille

Kanunnik Andrieslaan 1 (Maldegem)
Voormalige privékliniek en dokterswoning van E. De Lille. In 1938 gaf dokter Eugène De Lille aan architect Robert Hebb uit Sint-Niklaas de opdracht een woning en kliniek te bouwen in het centrum van Maldegem op een markant hoekperceel. De constructie is een kenmerkend voorbeeld van modernistische baksteenarchitectuur van architect Robert Hebb in het interbellum, meer bepaald in de strekking romantisch kubisme.


ID: 304282 | Landschappelijk element

Populierendreef bij Kasteel Reesinghe

Kapellestraat (Maldegem)
Haaks op de beukendreef loopt in beide richtingen een populierendreef, de Kapellestraat genoemd. De bomenrijen bestaan uit canada’s, vermoedelijk oude populierenklonen (mogelijks Robusta). De bomenrijen zijn nog vrij intact en volledig, de gaten werden met een populierentype aangevuld met een zéér schuine groei. Indien deze inboet bestaat uit canada’s (Populus x canandensis) dan zijn ze sterk verwant met de zwarte populier (Populus nigra).


ID: 304283 | Landschappelijk element

Jonge beukendreef bij Kasteel Reesinghe

Kapellestraat (Maldegem)
Vanaf de populierendreef werd in zuidelijke richting naar het kasteel toe een dreef heraangelegd met jonge beukenplantsoen. De realisatie werd uitgevoerd met veren, dit is in het jargon van de boomkwekers de benaming voor laag vertakt beukenplantsoen.