Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6671 resultaten


ID: 26851 | Bouwkundig element

Hoekhuis In het Gemeentehuis

Gemeenteplein 1 (Gent)
Hoekgebouw met de Loofblommestraat in neotraditionele stijl van 1895. Bakstenen gebouw met voorgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder steil zadeldak.


ID: 26856 | Bouwkundig element

Café 't Zonneke

Gemeenteplein 14 (Gent)
Breedhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met brede zijtrapgevels respectievelijk uitziend in de Oudeheerweg en Krijzeltand, volgens archiefstukken daterend van 1889.


ID: 26852 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Sint-Denijs-Westrem

Gemeenteplein 2 (Gent)
Neotraditioneel gebouw naar ontwerp van bouwmeester H. Geirnaert en daterend van 1895. Bak- en natuurstenen complex bestaande uit een twee bouwlagen hoge en drie traveeën brede lijstgevel.


ID: 26853 | Bouwkundig element

Burgerhuizen in neotraditionele stijl

Gemeenteplein 3-4 (Gent)
Aan het gemeentehuis aansluitende neotraditionele woonhuizen van respectievelijk drie en twee traveeën en twee en één bouwlaag onder zadeldaken, eveneens van circa 1895.


ID: 26854 | Bouwkundig element

Café Hof van Vlaanderen

Gemeenteplein 6-7 (Gent)
Voormalig café Hof van Vlaanderen met heden grijsgeschilderde neotraditionele voorgevel met anderhalve bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak.


ID: 26855 | Bouwkundig element

Burgerhuizen in neotraditionele stijl

Gemeenteplein 9-12, 13, 12A (Gent)
Sobere neotraditionele gevelwand met twee bouwlagen en zadeldak, daterend van 1899.


ID: 26456 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Bloemisterij Hellebuyck met park

Gentbruggekouter 13, Jules Van Biesbroeckstraat 2 (Gent)
Woning van de voormalige bloemisterij Hellebuyck, gelegen in een park met hovenierswoning. In 1837 kocht Louis Hellebuyck dit goed aan waarop zich een hofstede bevond, om er een bloemisterij te installeren. In 1853 verving hij de oude boerenwoning door een dubbelhuis met rechthoekige plattegrond, een typisch blokvormig bloemistenhuis. Huidig uitzicht van voornamelijk neoclassicistisch landhuis. Polygonale traptoren uitgebouwd halverwege de rechterzijgevel bekroond door een ingesnoerde peerspits met kapelletjes.


ID: 26455 | Bouwkundig element

Kasteel de Oude Kluis

Gentbruggekouter 7 (Gent)
Kasteel genaamd naar een middeleeuwse kluis en minstens opklimmend tot de 12de eeuw. Het huidige kasteel omvat een torengebouw, vermoedelijk daterend uit eerste helft 17de eeuw, met een overwelfde kelder die mogelijk resteert van de oudere, 14de-eeuwse constructie. Aanleunend L-vormig woongedeelte van twee bouwlagen onder leien schilddaken met eenvormig uitzicht uit eerste kwart 20ste eeuw. Bakstenen inrijpoort in traditionele stijl. Noordgedeelte van de walgracht bewaard in de tuinvijver.


ID: 26457 | Bouwkundig element

Parochiekerk Heilige Simon en Heilige Judas Thaddeus met kerkhof

Gentbruggeplein (Gent)
Neogotische basilicale kerk, aan de noord- en oostzijde omgeven door een kerkhof dat zich uitstrekt over een groot gedeelte van Gentbruggekouter, tot de rechter Scheldeoever en de Kerkstraat. Opgetrokken in 1868-1872 naar ontwerp van architect Ferdinand De Noyette. In de kerk bevindt zich een orgel dat waarschijnlijk ontworpen werd door M. Van Peteghem in het midden van de 19de eeuw.


ID: 301349 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Omgeving bedevaartsoord Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Gentstraat, Groenstraat, Onze Lieve Vrouwdreef, Onze Lieve Vrouwstraat (Gent)
Het bedevaartsoord Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes te Oostakker werd gesticht in 1874 met typisch radiaal geplande aanleg van dreven en halfcirkelvormige ommegang met ten zuiden de neogotische basiliek van 1875-77, ontworpen door Van Hoecke-Peeters.