6671 resultaten
ID: 307362 | Bouwkundig element
Hofstraat 74 (Gent)
Dit burgerhuis met art-decogetinte kenmerken werd in 1930 gebouwd in opdracht van bouwmeester Gustaaf Jan Hebbe, die ook zelf instond voor het ontwerp van het pand. Hebbe woonde in zijn eigen ontwerp in de Hofstraat woonde tot aan zijn overlijden in 1940. De rijwoning met bakstenen lijstgevel telt drie bouwlagen onder een pannen zadeldak.
ID: 307363 | Bouwkundig element
Hofstraat 76 (Gent)
Dit burgerhuis in art-decostijl werd in 1930 ontworpen door stadsbouwmeester Charles Bar. De opdrachtgever was Juliaan Gyselinck-Bar. De rijwoning is twee traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een asymmetrisch pannen zadeldak. De lijstgevel op lage hardstenen plint is opgebouwd uit een bruin baksteenparement.
ID: 307364 | Bouwkundig element
Hofstraat 78 (Gent)
Dit burgerhuis in art-decostijl werd volgens de bouwvergunning in 1930 ontworpen door bouwkundige Robert Collenaere in opdracht van G. De Landtsheer. De naam van de architect vinden we ook terug in een opschrift op de gevel: “R. COLLENAERE BOUWKUNDIGE”.
ID: 20393 | Bouwkundig element
Hofstraat 8 (Gent)
Dit magazijn werd in 1891 ontworpen en volgens het kadaster enkele jaren later in 1897 gebouwd. Het werd gebouwd als sigarenbedrijf van E. Vanderhaeghen-Vermeire, die in een midden-19de-eeuwse woning op het aansluitende perceel in de Muinkkaai woonde. Aannemer François Migom zorgde voor de uitvoering van de plannen. De opslagplaats is opgebouwd uit twee bouwlagen en zeven traveeën onder een pannen zadeldak, en voorzien van een sobere lijstgevel.
ID: 307365 | Bouwkundig element
Hofstraat 80 (Gent)
Dit burgerhuis in art-decostijl werd in 1929 gebouwd in opdracht van O. Leboeuf. De ontwerper van de woning liet geen handtekening achter op de bouwplannen. De bakstenen rijwoning is twee traveeën breed en drie bouwlagen hoog onder een pannen zadeldak.
ID: 89438 | Bouwkundig element
Hoge Lakendreef (Gent)
Op het einde van de dreef: voormalige hoeve zogenaamd " 't Goed 't Audenaarde", vermoedelijk daterend uit het eerste kwart van de 19de eeuw.
ID: 301149 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Hogeheerweg, Kerkdreef, Kerkwegel, Loofblommestraat, Pastorijdreef (Gent)
De huidige neogotische Sint-Denijskerk met omringend ommuurd kerkhof, de omlopende kerkwegel en de halfverharde wegen Borluutpad en Pastorijdreef, de tegenover de kerk gelegen neogotische pastorie met pastorietuin, enkele voormalige brouwers- en bloemistenhuizen, typische 19de-eeuwse dorpshuizen en vroegere herbergen bepalen de oude parochiekern.
ID: 26869 | Bouwkundig element
Hogeheerweg 1, Kerkwegel 1 (Gent)
Behouden woonhuis en kelder van de brouwerij. Burgerhuis met voortuin afgesloten door een fraai ijzeren hek uitziend op het kerkhof. Bepleisterde en geschilderde voorgevel met dubbelhuisopstand, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend van 1838. Rechts aangebouwde vleugel van drie traveeën en twee bouwlagen.
ID: 301543 | Bouwkundig element
Holstraat, Hoogstraat, Rasphuisstraat (Gent)
Het Dominicanenklooster ligt heden ingeplant in een huizenblok omsloten door Hoogstraat, Holstraat en Rasphuisstraat. De neogotische bakstenen kapel in de Holstraat maakt onderdeel uit van de site. De omgeving wordt gevormd door doorgaans 19de-eeuwse herenhuizen.
ID: 20407 | Bouwkundig element
Holstraat 1 (Gent)
Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen met mansardedak met twee dakkapellen, daterend van 1860 en voorzien van een bepleisterde lijstgevel.