6671 resultaten
ID: 133343 | Landschappelijk element
Mariakerke (Gent)
Twee oude bomen flankeren het tuinpaviljoen achteraan het kasteelpark. Aan de westzijde een laag vertakte tamme kastanje met een stamomtrek van meer dan 5 meter en aan de oostzijde een opgaande zomereik met een stamomtrek van meer dan 360 cm.
ID: 133344 | Landschappelijk element
Mariakerke (Gent)
In het Kasteeldomein van Mariakerke staat een enorme beeldbepalende opgaande beuk met een stamomtrek van meer dan 4 meter.
ID: 133345 | Landschappelijk element
Mariakerke (Gent)
In het Kasteeldomein van Mariakerke staat een enorme beeldbepalende opgaande zomereik met een zware stamomtrek.
ID: 135389 | Landschappelijk geheel
Mendonk, Sint-Kruis-Winkel (Gent), Zaffelare (Lochristi), Eksaarde (Lokeren), Moerbeke (Moerbeke), Sinaai (Sint-Niklaas), Kemzeke, Stekene (Stekene), Wachtebeke (Wachtebeke)
De Moervaartdepressie, met aan de noordelijke zijde de dekzandrug Verrebroek-Gistel en aan de andere zijde de langzamer hogerop hellende gronden en de Zuidlede als fysische grens, is de belangrijkste structuur in dit gebied. In de depressie komen zowel graslandcomplexen, boscomplexen als mozaïeklandschappen voor. Elk heeft zijn typerende ontginningsstructuur. De Moervaartdepressie is omwille van zijn laaggelegen gronden niet bebouwd geworden in historische tijden. Door het onbebouwd karakter van het gebied is het bouwkundig erfgoed voornamelijk gesitueerd aan de noordelijke en zuidelijke grens van het gebied, zoals Moerbeke en in het zuiden de Kruiskapel.
ID: 303007 | Archeologisch geheel
Oostakker (Gent), Zaffelare (Lochristi), Eksaarde (Lokeren), Moerbeke (Moerbeke), Sinaai (Sint-Niklaas), Stekene (Stekene), Wachtebeke (Wachtebeke)
De archeologische zone omvat het gebied van de depressie van de Moervaart, een vroeger meer daterend uit het laatglaciaal, en de noordelijke rand van dit meer. Deze zone bevat talrijke archeologische vindplaatsen uit het finaalpaleolithicum en het mesolithicum.
ID: 216286 | Bouwkundig element
Aaigemstraat 112-114 (Gent)
Markant appartementsgebouw met twee flats in nieuwe zakelijkheid op de hoek van de Aaigemstraat en de Rijsenbergstraat, ontworpen in 1939 door architect Walter Cantré en gerealiseerd onder leiding van aannemers J. en S. Garré. Hoekhuis van twee bouwlagen onder een plat dak.
ID: 216287 | Bouwkundig element
Aaigemstraat 118 (Gent)
Alleenstaande villa, geïnspireerd op de cottagestijl, gerealiseerd volgens een bouwaanvraag van 1922 in opdracht van Camiel De Lorge. Villa van drie traveeën en één bouwlaag boven een souterrain, onder een uitkragende dakstructuur, bestaande uit twee loodrecht op elkaar geplaatste zadeldaken met dakkapellen. De villa is gelegen in een beboomde tuin, aan de straatzijde afgesloten met een haag en centraal een ijzeren toegangspoort tussen geschilderde bakstenen pijlers met arduinen dekstenen.
ID: 216288 | Bouwkundig element
Aaigemstraat 125 (Gent)
Dit rijhuis werd ontworpen door architect Michel Buyse, zoals links boven de toegang gesigneerd met "Mh. Buyse / Archit.". De woning werd gerealiseerd volgens een bouwaanvraag van 1935 in opdracht van Alfons Van Heghe. Onderkelderd enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder een plat dak.
ID: 216289 | Bouwkundig element
Aaigemstraat 132-152 (Gent)
Rij arbeiderswoningen in spiegelbeeldschema, schuin ingeplant op het einde van de Aaigemstraat. De woningen werden gebouwd onder leiding van de Gentse aannemer Lodewijk Frans Snouwaert in 1899.
ID: 216283 | Bouwkundig element
Aaigemstraat 15 (Gent)
Art-nouveaugetint burgerhuis ontworpen volgens een bouwaanvraag van 1923 in opdracht van Albert De Bois. Gedeeltelijk onderkelderd enkelhuis van drie bouwlagen onder een zadeldak.