Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6671 resultaten


ID: 215714 | Bouwkundig element

Burgerhuis naar ontwerp van Urbain Crommen

Koningin Fabiolalaan 8 (Gent)
Neoclassicistisch onderkelderd burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen boven souterrain onder een zadeldak, met rechts aanpalende doorrit naar de paarden)stallen, volgens een bouwplan van 1913 gebouwd in opdracht van Jules Coppens naar ontwerp van architect Urbain Crommen. Het rechts aanpalende poortgebouw verleent toegang tot de achterbouw en tuin wordt bekroond door een vaas met leeuwenkop en heeft twee schamppalen.


ID: 215734 | Bouwkundig element

Burgerhuis naar ontwerp van Guillaume Gyselinck

Koningin Fabiolalaan 89 (Gent)
Het onderkelderde rijhuis is volgens de bouwaanvraag van 1938 gebouwd naar ontwerp van architect Guillaume Gijselinck. Het gebouw telt twee bouwlagen en twee traveeën onder een plat dak.


ID: 215715 | Bouwkundig element

Burgerhuis naar ontwerp van Ormond Bibauw

Koningin Fabiolalaan 9 (Gent)
Burgerhuis, en later Café 't Schuttershof, opgevat als een huis van drie bouwlagen en twee traveeën onder een pseudomansardedak met twee dakkapellen, volgens de bouwaanvraag van 1923 ontworpen door Ormond Bibauw voor A. De Clercq. Later werd het huis aangepast tot café.


ID: 300890 | Landschappelijk element

Leiplatanen in concentrische cirkels op het Koningin Maria Hendrikaplein

Koningin Maria Hendrikaplein (Gent)
De in twee concentrische cirkels aangeplante platanen bevinden zich op het Koning Maria Hendrikaplein te Gent. De gekandelaberde en in de vorm van een plat loverdak geleide platanen zijn aangeplant in twee concentrische cirkels als afzoming van het verkeersvrije plein. Een rij van acht identieke platanen lijnt de noordoostelijke gevelwand van het plein af.


ID: 18369 | Bouwkundig element

Sint-Pietersstation

Koningin Maria Hendrikaplein 1 (Gent)
Ingenieur architect Louis Cloquet kreeg circa 1908 de opdracht het nieuwe station te ontwerpen, de uitvoering werd toevertrouwd aan de aannemers Van Herrewege en De Wilde. Het definitief ontwerp werd uitgevoerd in eclectische stijl, eigen aan L. Cloquet en geïnspireerd op nationale middeleeuwse elementen.


ID: 18370 | Bouwkundig element

Flandria Palace Hotel

Koningin Maria Hendrikaplein 2 (Gent)
Flandria Palace Hotel, gebouwd als hotel met 600 kamers voor de wereldtentoonstelling van 1913, in 1912 naar ontwerp van architect J. Van den Hende. Monumentaal hoekcomplex met hoofdgebouw in beaux-arts-traditie vermengd met gestileerde motieven met late art-nouveau-reminiscenties. Elf traveeën brede voorgevel met vier bouwlagen onder leien bedaking waarin dakkapellen. In de inkomhal bevindt zich gedenkplaten ter ere van spoorwegpersoneel gesneuveld tijdens de Eerste Wereldoorlog, geflankeerd door twee gedenkplaten voor gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog.


ID: 18371 | Bouwkundig element

Ciné Rex

Koningin Maria Hendrikaplein 35 (Gent)
Bioscoopgebouw Ciné Rex in baksteenarchitectuur aansluitend bij de Amsterdamse School, naar ontwerp van architect Geo Henderick van 1933. Voorgevel opgesplitst in twee registers, een gecementeerde geschilderde onderbouw onder brede luifel met ingangshal en een verticaal gemarkeerde gele bakstenen bovenbouw.


ID: 18372 | Bouwkundig element

Burgerhuis ontworpen door Leon De Keyser

Koningin Maria Hendrikaplein 46-49, 47A, 49A-D, 46A-B, 48A-B (Gent)
Burgerhuis van twee traveeën met drie bouwlagen en pseudomansardedak met dakkapel onder koepeldakje en oeil-de-boeuf, volgens archiefstukken naar ontwerp van architect L. De Keyser, van 1914.


ID: 18373 | Bouwkundig element

Burgerhuis ontworpen door Albert Van huffel

Koningin Maria Hendrikaplein 50-53 (Gent)
Modernistisch rijhuis volgens archiefstukken en gevelsteen naar ontwerp van architect A. Van huffel, van 1923. Vlakke baksteenbouw met vier bouwlagen en plat dak.


ID: 18374 | Bouwkundig element

Twee burgerhuizen

Koningin Maria Hendrikaplein 54-55, 57, 57A-E (Gent)
Twee gelijkaardige burgerhuizen met vier bouwlagen en zadeldak, respectievelijk daterend van 1923 en 1924, nummer 57 op de gevel gesigneerd: E.F. Callebaut, bouwkundige. Gecementeerde voorgevel met neo-Lodewijk-XVI-ornamenten.