Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6671 resultaten


ID: 25140 | Bouwkundig element

Huis De Stadt Doornick

Korenlei 11-12 (Gent)
Breedhuis van vijf traveeën met drie bouwlagen en zadeldak en twee, bij de restauratie aangebrachte dakkapellen in klokvorm, met vermoedelijke kern uit de 16de-17de eeuw, aangepast in de 19de eeuw doch heropgebouwd in 1955 naar ontwerp van architect P. Eeckhout, met vernieuwd gevelparement uit Franse kalkzandsteen.


ID: 25142 | Bouwkundig element

Herenhuis in neoclassicistische stijl

Korenlei 15-16 (Gent)
Neoclassicistisch hoekhuis met drie en een halve bouwlaag onder een zijdelings afgewolfd dak, in 1852 gebouwd op de plaats van het voormalige Hof van Gruuthuuse. Naar verluidt met behouden kern. Vijf traveeën brede bepleisterde en geschilderde voorgevel van het dubbelhuistype, gemarkeerd door een breder middenrisaliet met bekronend driehoekig fronton.


ID: 25143 | Bouwkundig element

Herenhuis Hotel de Ghellinck

Korenlei 17-18, 19 (Gent)
Neoclassicistisch herenhuis van vijf traveeën met drie bouwlagen onder lichthellend zadeldak van 1849, gebouwd op een deel van het vroegere Hof van Gruuthuuse. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand, horizontaal geleed door een geprofileerde puilijst, kroonlijst en attiek en gemarkeerd door kolossale pilasters.


ID: 25133 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Korenlei 2 (Gent)
Huis met trapgevel van 6 trappen en een topstuk, drie bouwlagen van vier traveeën onder zadeldak, met vermoedelijke kern uit de 17de eeuw doch volledig heropgericht met vernieuwd materiaal in begin 20ste eeuw. Traditionele bak- en zandsteenarchitectuur. Achterpuntgevel en twee bijbouwen uitkomend op de Leie.


ID: 25144 | Bouwkundig element

Herenhuis

Korenlei 20 (Gent)
Huis met twee bouwlagen van vijf ongelijke traveeën onder mansardedak met dakkapellen, uit begin 20ste eeuw naar ontwerp van architect Marchand. Lijstgevel van het enkelhuistype met voorgevelparement uit Franse kalkzandsteen.


ID: 25145 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Korenlei 21, 21A-J (Gent)
Haaks geplaatst, sober neoclassicistisch herenhuis uit de tweede helft van de 19e eeuw. Vijf traveeën brede bepleisterde en geschilderde voorgevel uitziend op een driehoekig pleintje; drie bouwlagen onder schilddak. Zijgevels langs Leie en in de Ravensteinstraat respectievelijk van zeven en vijf traveeën. Aan de gevel bevindt zich een oorlogsgedenkteken ter ere van Portugese soldaten die het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 25146 | Bouwkundig element

Herenhuis

Korenlei 22, 22A (Gent)
Hoekhuis met het Hof van Fiennes, met twee bouwlagen en mansardedak met houten dakkapellen, op de fries gedateerd 1731. Bepleisterd en geschilderd dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen. Vijf traveeën brede bakstenen zijgevel boven een plint van Doornikse steen met twee getoogde vensters.


ID: 25147 | Bouwkundig element

Burgerhuis met trapgevel

Korenlei 23 (Gent)
Bak- en zandsteenbouw met trapgevel van 7 trappen en een topstuk, drie bouwlagen van drie traveeën onder zadeldak, met kern uit de 17de eeuw tot de eerste helft van de 18de eeuw, bepleisterd in de loop van de 19de eeuw en begin 20ste eeuw gerestaureerd in traditionele stijl.


ID: 25148 | Bouwkundig element

De Lintworm en Krocht

Korenlei 24-26, Sint-Michielsplein 21 (Gent)
Oorspronkelijk romaans steen van circa 1200 opgetrokken uit Doornikse steen, waarvan enkel de onderbouw en de in 1909 herbouwde zijgevels verwijzen naar een vroegere vorm. Volgens archiefstukken werd in 1662 op de behouden romaanse onderbouw een traditionele bak- en zandstenen trapgevel opgericht, in de loop van de 19de eeuw verbouwd, maar in 1909 hersteld in 17de-eeuwse toestand met volledig vernieuwde topgevel en gebruik van nieuwe materialen; de romaanse gevels werden tegen de zijgevels heropgebouwd.


ID: 25134 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Korenlei 3 (Gent)
Hoekhuis met de Jan Breydelstraat, met drie bouwlagen van respectievelijk drie en vier traveeën onder mansardedak, met mogelijke kern uit de 18de eeuw doch eerder in een neo-Lodewijk XVI-stijl gerestaureerd.