Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6671 resultaten


ID: 25193 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Korte Meer 9 (Gent)
Het burgerhuis is in kern een laat 18de-eeuws volledig onderkelderd herenhuis met binnentuin en achterhuis. De bepleisterde en geschilderde voorgevel telt vier traveeën en drie bouwlagen boven een souterrain, onder zadeldak.


ID: 300924 | Bouwkundig element

Woning Van Hecke

Korte Rijakkerstraat 11 (Gent)
De bungalow vormt een ensemble met nummer 13 en is een ontwerp van het architectenbureau van Olivier Nowé en René Heyvaert uit 1959. De woning maakt deel uit van een moderne modelverkaveling die vanaf 1955 tot stand kwam. De bungalows zijn representatieve voorbeelden van de eenvoudige, functionele en voor die tijd radicaal moderne woningen van Nowé en Heyvaert.


ID: 307301 | Bouwkundig element

Woning Banckaert

Korte Rijakkerstraat 13 (Gent)
De bungalow vormt een ensemble met nummer 11 en werd volgens bouwaanvraag van juni 1960 opgetrokken naar ontwerp van Olivier Nowé van de architectenassociatie Nowé-Heyvaert voor de heer Banckaert. De woning maakt deel uit van een moderne modelverkaveling die vanaf 1955 tot stand kwam. De bungalows zijn representatieve voorbeelden van de eenvoudige, functionele en voor die tijd radicaal moderne woningen van Nowé en Heyvaert.


ID: 301109 | Bouwkundig element

Villa met atelier naar ontwerp van D. Craet

Korte Rijakkerstraat 16 (Gent)
Modernistische villa ontworpen door Daniël Craet in 1955, in opdracht van Georgette Hellinckx en tijdelijk bewoond door kunstenaar Jan Burssens, schoonbroer van de architect. De woning werd volgens een bouwaanvraag van 1957 uitgebreid met een atelier, dat in 1972 werd vergroot.


ID: 300925 | Bouwkundig element

Woning Picard

Korte Rijakkerstraat 18 (Gent)
Woning van Hein Picard, ontworpen door architect Daniël Craet in 1955, en later uitgebreid aan de straatkant met een nieuw garagevolume. De woning vormt één van de vroegste realisaties van Daniël Craet en is gelegen in de moderne modelverkaveling, die in Mariakerke aan de Korte Rijakkerstraat tot stand kwam op familiegronden van architect Olivier Nowé.


ID: 301107 | Bouwkundig element

Woning Lanclus

Korte Rijakkerstraat 20 (Gent)
Woning gebouwd naar ontwerp van de Gentse architecten Olivier Nowé en Daniël Craet, volgens een bouwaanvraag van 1955 in opdracht van André Lanclus. De modernistische woning sluit vooral aan bij het oeuvre van architect Craet en vormt hierbinnen een representatief en vroeg voorbeeld.


ID: 306709 | Bouwkundig element

Woning Marc Heyvaert

Korte Rijakkerstraat 21 (Gent)
Woning ontworpen door architect René Heyvaert in 1963, in opdracht van zijn broer Marc Heyvaert. De bungalow maakt deel uit van een modelverkaveling op familiegronden van Olivier Nowé - Heyvaerts associé - aan de Korte Rijakkerstraat in Mariakerke. Deze functionele bungalow is ontworpen vanuit het streven van architect Heyvaert naar een maximaal rendement op basis van een minimum aan middelen.


ID: 300926 | Bouwkundig element

Woning Bogaert

Korte Rijakkerstraat 22 (Gent)
Vrijstaande woning in expostijl, naar ontwerp van architect Willy Friant uit december 1960, opgetrokken voor de heer Oscar Bogaert. Het pand op onregelmatig grondplan telt één tot twee bouwlagen met een parement in witgeschilderde baksteen, op een lage plint in breuksteen. Het is voorzien van een voor de expostijl typerend vlinderdak.


ID: 301707 | Bouwkundig element

Woning De Klerck

Korte Rijakkerstraat 34 (Gent)
Modernistische woning, ontworpen in 1958 door architect Daniël Craet in opdracht van Jacques De Klerck. De woning is een halfopen bebouwing van twee bouwlagen, die opgesplitst zijn tot vier split levels. Het exterieur- en interieurontwerp is representatief voor Craets vroege oeuvre.


ID: 300882 | Bouwkundig element

Architectenwoning Olivier Nowé

Korte Rijakkerstraat 9 (Gent)
Architectenwoning van Olivier Nowé, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1958 voor de architect en zijn echtgenote Martine Varlez. Het ontwerp was in handen van de associatie van Nowé en René Heyvaert.