Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6671 resultaten


ID: 18768 | Bouwkundig element

Hoeve

Voskenslaan (Gent)
Achterin gelegen huis en hoevetje heden toegankelijk via een smalle steeg tussen twee huizen en restant van een vroegere sporadische bebouwing. Hoevetje met verankerde gewitte bakstenen gevels op gepikte plint met één bouwlaag onder zadeldak, in kern opklimmend tot overgang 18de-19de eeuw.


ID: 18766 | Bouwkundig element

Villa

Voskenslaan 113 (Gent)
Gedeeltelijk vrijstaand villaatje in Engelse bouwtrant met elementen ontleend aan de Amsterdamse School, daterend van circa 1925. Speelse, gedeeltelijk achterinspringende voorgevel onder geknikte puntgevel. Bakstenen gebouw met één bouwlaag en snijdende zadeldaken.


ID: 18767 | Bouwkundig element

Villa ontworpen door Geo Bontinck

Voskenslaan 224 (Gent)
Ruime, half vrijstaande villa met links omhaagde tuin, in nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van architect Geo Bontinck van 1935. Strak geelbakstenen gebouw onder plat dak.


ID: 215061 | Bouwkundig element

Kloosterkerk van de paters redemptoristen

Voskenslaan 58 (Gent)
In 1927 bouwden de paters redemptoristen een eigen klooster met kerk als vaste uitvalsbasis voor hun predikingen in het Gentse. Architect Carlos Malfait, die in de parochie woonde, ontwierp de gebouwen in neoromaanse stijl. Het klooster is inmiddels gesloopt.


ID: 212431 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken in Koninklijk Atheneum

Voskenslaan 60 (Gent)
In de inkomhal van het Koninklijk Atheneum hangt een gedenkplaat, die zich oorspronkelijk in het KTA aan de Ottogracht bevond en daar op 29 mei 1948 ingehuldigd werd. Kort voor 12 oktober 1957 werd ze naar hier verplaatst. Op de plaat herdenkt men leraars, leerlingen en oud-leerlingen van het Koninklijk Atheneum te Gent die stierven tijdens de Tweede Wereldoorlog.


ID: 26694 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vossenbergstraat 38 (Gent)
Vrij grote hoeve met losse bestanddelen geschikt rondom een rechthoekig erf. Woning van twaalf traveeën en één bouwlaag, onder zadeldak, minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Toegang aan de smalle zijde van het erf via zware vierkante bakstenen hekpijlers met ijzeren hek op het einde van een dreef.


ID: 26695 | Bouwkundig element

Kouterboshoeve

Vossenbergstraat 40 (Gent)
Omwalde historische hoeve met losse gebouwen grotendeels gegroepeerd achter een uitgestrekt met wilgen beboomd voorerf, toegang via ijzeren hek. Boerenwoning minstens opklimmend tot de 18de eeuw doch met 19de-eeuwse aanpassingen.


ID: 26045 | Bouwkundig element

Stadswoning

Vrijdagmarkt 1-2 (Gent)
Stadswoning met drie traveeën en drie bouwlagen, met een bepleisterde gevel met brede arduinen spiegelboogdeuromlijsting. Voorheen oorspronkelijk een houten gevel, aangepast en vervangen in 1781 tot een bepleisterde halsgevel, later gewijzigd en aangepast.


ID: 26052 | Bouwkundig element

Volkshuis Ons Huis

Vrijdagmarkt 9-10 (Gent)
Volkshuis, naar ontwerp van architect F. Dierkens opgetrokken in eclectische stijl circa 1900; na de brand enkele jaren later gedeeltelijk heropgebouwd. Monumentale voorgevel van arduin gemarkeerd door twee delen met koepelvormige afdekking, verfraaid met oeils-de-boeuf als neorenaissance-element.


ID: 26099 | Bouwkundig element

Opslagplaats

Vrijdagmarkt 10, Waaistraat (Gent)
Industriële constructie, vermoedelijk circa 1868 opgericht als deel - vermoedelijk magazijn - van een pottenbakkerij, in 1884 omgevormd tot garenstoomweverij; na verkoop in 1898 omgevormd tot magazijn van de toenmalige N.V. Volksbelang. Bakstenen gebouw van vier traveeën en vier en een halve bouwlagen onder zadeldak.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.