149 resultaten
ID: 303849 | Bouwkundig element
Nieuwbaan (Merchtem)
Elektriciteitscabine in art-decostijl, kadastraal geregistreerd in 1934 en gebouwd op een stuk grond van de pastorietuin.
ID: 52910 | Bouwkundig element
Boerestraat 2 (Mol)
Baksteenbouw met afwisseling van lijstgevel en vooruitspringende puntgevel onder gecombineerd dak, van 1927. Ertegenover elektriciteitscabine uit dezelfde periode.
ID: 215261 | Bouwkundig element
Dorp (Nazareth-De Pinte)
Op de zuidoostelijke hoek van het kerkhof rondom de kerk werd in 1914 een elektriciteitscabine gebouwd in een eclectische baksteenarchitectuur. Het utilitaire bouwwerk is een zeldzame getuige van de nutsvoorzieningen in een plattelandsgemeente uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, opgetrokken in opvallende architecturale vormgeving met historiserende inslag.
ID: 77743 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Bosweg, Cederdreef, Groendreef 18, Iependreef, Konterdamkaai, Platanendreef 1-2, Populierendreef, Slimmersdreef (Oostende)
Het Maria-Hendrikapark werd tussen 1888 en 1892 aangelegd naar ontwerp van E. Keilig op initiatief van koning Leopold II. Latere aanpassingen gebeurden onder leiding van ontwerper E. Lainé. Het park is aangelegd in een gemengde parkstijl met een algemene landschappelijke structuur waarbij de waterpartijen, het wegennet, de open grasperken en gesloten boompartijen kenmerkend zijn.
ID: 56835 | Bouwkundig element
Dokter Eduard Moreauxlaan (Oostende)
Betonnen transformatorbunker van de Tweede Wereldoorlog, deel uitmakend van het "Panzerstutzpunkt Ostende Hafen", de Duitse verdediging van het zeefront, het strand, de toegang tot de eigenlijke havengeul en de voorhaven; onderdeel van de Atlantikwall (1942-1944). De verdeling van de elektriciteit voor de stad gebeurde vanuit deze bunker, net als vanuit deze aan de Godetiastraat. Nog steeds in gebruik als hoogspanningscabine.
ID: 77737 | Bouwkundig element
Godetiastraat (Oostende)
Betonnen transformatorbunker van de Tweede Wereldoorlog, deel uitmakend van het "Panzerstutzpunkt Ostende Hafen", de Duitse verdediging van het zeefront, het strand, de toegang tot de eigenlijke havengeul en de voorhaven; onderdeel van de Atlantikwall (1942-1944).
ID: 56701 | Bouwkundig element
Thomas Van Loostraat 56, Voorhavenlaan 113-115 (Oostende)
Eclectisch schoolcomplex tussen Schietbaan-, Thomas Van Loo-, en De Rudderstraat met samenstel conciërgewoning/ transformatiecabine aan de Voorhavenlaan; opgetrokken in 1930-1931 door aannemer Isidoor Lingier (Bredene) ter vervanging van de laat 19de-eeuwse stadsschool op de toen opgedoekte oude Vuurtorenwijk.
ID: 88164 | Bouwkundig element
Groenstraat (Oostkamp)
Elektriciteitscabine in lichte art-decostijl, vermoedelijk daterend uit de jaren 1930. Rechthoekige baksteenbouw afgedekt door een plat dak.
ID: 88125 | Bouwkundig element
Proosdijstraat (Oostkamp)
Elektriciteitscabine volgens het kadaster daterend van 1930. Oranje baksteenbouw onder plat dak, waarvan het voorgeveltje is afgewerkt met telkens één kanteel en een centraal traptopje van twee treden, voorzien van dekstenen in natuursteen.
ID: 87736 | Bouwkundig element
Nieuwstraat (Oostrozebeke)
Elektriciteitscabine wellicht uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Rechthoekige constructie in bruine baksteen onder lessenaarsdak. Op de voorgevel een rondboogfries afgelijnd door witte bakstenen.