Uw zoekopdracht geeft 92038 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

92038 resultaten


ID: 81466 | Bouwkundig element

Hoeve De Barze

Ouden Heirweg 4 (Anzegem)
Ouden Heirweg nr. 4. Historisch waardevolle hoeve z.g. "<italic>De Barze</italic>", deel uitmakend van de kasteelsite Hemsrode, volgens de eigenares daterend van ca. 1642. De benaming is afkomstig van <italic>l' Auberge</italic>, een stopplaats voor de reizigers tussen Kortrijk en Oudenaerde cf. bewaarde paardenring in voorgevel.Losstaande al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder pan


ID: 81467 | Bouwkundig element

L-vormige hoeve

Ouden Heirweg 6 (Anzegem)
Ouden Heirweg nr. 6. Dieper in gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht, met behouden configuratie aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1845). Vermoedelijk site met 18de-eeuwse kern cf. aanduiding volume op die plaats op de Ferrariskaart (1770-1778).Woonhuis (ten noorden) en dubbele dwarsschuur (ten westen) in L-vorm opgesteld rond een deels verhard erf. Volumes van gewitte baksteen onde


ID: 81771 | Bouwkundig element

Burgerwoning uit het interbellum

Oudenaardestraat 102 (Anzegem)
Oudenaardestraat nr. 102. Burgerwoning uit het interbellum. Dubbelhuis van gele baksteen getypeerd door de boven de kroonlijst doorgetrokken deurtravee, de in- en uitspringende muurvlakken, het portaal met afgeronde hoeken en de overhoekse muurdam op de eerste bouwlaag.


ID: 81772 | Bouwkundig element

Burgerwoning

Oudenaardestraat 104 (Anzegem)
Oudenaardestraat nr. 104. Burgerwoning uit het tweede kwart van de 20ste eeuw met naastgelegen garage. Enkelhuis van rode baksteen, venstertravee geflankeerd door lisenen en oplopend in dakvenster. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk.


ID: 81767 | Bouwkundig element

Samenstel van twee burgerhuizen

Oudenaardestraat 40, 44 (Anzegem)
Oudenaardestraat nr. 40-42. Samenstel van twee diephuizen opgetrokken volgens spiegelbeeldschema. Enkelhuizen uit het laatste kwart van de 19de eeuw, gecementeerde en beschilderde versneden tuitgevels. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-balken en licht getoogde muuropeningen. Bewaard schrijnwerk met gekleurd glas in de bovenlichten bij nr. 42.


ID: 81768 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Oudenaardestraat 44 (Anzegem)
Oudenaardestraat nr. 44. Breedhuis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van oranjerode baksteen getypeerd door bepleisterde en witbeschilderde muurbanden. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk. Poort gemarkeerd door schampstenen.


ID: 81766 | Bouwkundig element

Café Pitstop

Oudenaardestraat 58 (Anzegem)
Oudenaardestraat nr. 20/ Bosstraat. Café z.g. "PITSTOP". Hoekhuis uit het interbellum getypeerd door het gebruik van gele en rode baksteen en het portaal met afgeronde hoeken. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk.


ID: 81769 | Bouwkundig element

Samenstel van twee burgerwoningen

Oudenaardestraat 61-63 (Anzegem)
Samenstel van twee burgerwoningen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, opgetrokken volgens spiegelbeeldschema. Enkelhuizen van rode baksteen verfraaid door fries met uitgelengd dropmotief.


ID: 81770 | Bouwkundig element

Twee burgerwoningen

Oudenaardestraat 92-94 (Anzegem)
Oudenaardestraat nr. 92-94. Twee burgerwoningen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuizen, opgetrokken volgens spiegelbeeldschema met tussengelegen poort. Rode baksteen verfraaid door fries met uitgelengd dropmotief. Benedenvensters met behouden schrijnwerk getypeerd door gekleurd glas in de bovenlichten.


ID: 81765 | Bouwkundig element

Sint-Stephanus en Sint-Theodoricuskerk

Oudenaardestraat zonder nummer (Anzegem)
Oudenaardestraat z.nr. <italic>Sint-Stephanus en Sint-Theodoricuskerk</italic>Moderne georiënteerde zaalkerk van 1962 naar ontwerp van C. Vastesaeger. Campanile op zuidwestelijke hoek van latere datum.De nieuwe kerk komt er op initiatief van een speciaal opgericht bouwcomité onder voorzitterschap van E. Bekaert en van het gemeentebestuur met burgemeester C. Matthys. Inzegening op 7 oktober